tirsdag 16. desember 2014

En dag i advent


Desember er alltid en travel måned – også for oss tilbaketrukne.  I går gikk det slag i slag.  Vi var invitert til formiddagsselskap på Grete og Svein Eriks nye hytte i Hallangspollen nord for Drøbak.  

Høsten 2013 brant hytta ned til grunnen etter en feil i det elektriske anlegget til jacuzzi.  Det var naturlig nok stor sorg med en gang, men nå står en splitter ny og flott hytte ferdig, og her er alt tipp topp kvalitet.  Utsikten er den samme flotte og vertskapet like gjestfrie.







Deretter gikk turen til Oslo og Nobels Fredssenter
hvor vi så årets fredsprisutstilling. Siden vi var bortreist under årets utdeling, var det fint å oppdatere kunnskapen ved å se utstillingen.

Det var sterkt å se skoleuniformen som Malala hadde på seg da hun ble skutt på skolebussen i Swat-dalen i 2012.  Det var også intressant å lære at hun engasjerer seg for jenter i Nigeria og for flyktningebarn fra Syria. Det blir spennende å følge denne unge damen fremover.

Kailash var et ukjent navn, men etter vår vurdering en særdeles verdig fredsprisvinner.  I kjempe for barns retigheter i et land som India med 29 mill. barnearbeidere kan virke nytteløst, men det er bedre å redde noen enn ingen.  Kailash står også bak arbeidet med FN's barnekonvensjon.






Siste post på gårsdagens program for fruen var julemiddag med Storebrand-venninnene Grete og Sidsel.  I år hadde vi fornyet oss og bestilt på "Festningen", men der hadde de ikke lutefisk.  Pytt, pytt... breiflabbtartar, kalvefilet og hvit sjokolademousse med pepperkakeis smakte godt det også.  Fint sted og flott utsikt mot havnen og rådhuset, men stive priser.

Vi avsluttet kvelden med en prat i dagligstuen på Hotel Continental - hyggelig som alltid.

Neste år blir det lutefisk igjen.  God tradisjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar