søndag 28. desember 2014

Peer Gynt igjen....



Etter noen dager i lun familieisolasjon med pinnekjøtt, riskrem, langkål og alt som hører med, tok vi i går turen til Nationaltheatret for å se den mye omtalte forestillingen av Peer Gynt.

Peer Gynt har rundet 50 år og føler at det er på tide å gjøre opp status for sitt ville liv.  Dette skjer i beste sendetid hos SKAVLAN.  Her blir han konfrontert med seg selv og det livet han har levd.

Her dukker de opp alle sammen - Erna Solberg (glitrende spilt av Anne Krigsvoll), Siv Jensen i lebestiftkjolen, Olav Thon med karakteristisk lue, Per Fuggeli med tversover, Petter Northug, Therese Johaug og vår nye landsmenn med annen kultur og hudfarge.

Det harseleres grovt over det norske og våre fordommer, og replikkene kaller på både latter og ettertanke.  I rollen som den sjarmerende drittsekken Peer så vi Eindride Eidsvold og mor Åse ble spilt av Anne Krigsvoll.  Solveig - i denne forestillingen farget muslim - ble spilt av Amina Sewali, nokså uvant ja. 

Peer Gynt hos Skavlan
Mange kjente hos Skavlan
Morna Peer......
Erna i fri positur....
Dette var virkelig en opplevelse av de sjeldne.  Forestillingen bød stadig på overraskelser... som da Olav Thon tilslutt kom inn på scenen som uteligger fordi han hadde satt formuen sin i en stiftelse....

Det er satt opp forestillinger ut januar, så se den!!!!  Flott teaterkveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar