tirsdag 19. april 2016

Susan og Placido



Den største dagen under vårt New York opphold denne gang var tirsdag med "reunion" med Susan og operaen "Simone Boccanegra" med Placido Domingo på Metropolitan. 

Men først,- vi var veldig spente da vi tok subway opp til Upper East Side og "Cosmopolitan Club" hvor vi skulle møte Susan.  Helt utrolig egentlig at vi har holdt kontakten i alle disse årene - det er 41 år siden vi møttes i Stockholm.  Susan er blitt 85 år, men "still going" og levende opptatt av det meste innen politikk, musikk og kunst og masse annet.

"Cosmopolitan Club" ja... det er en eksklusiv dameklubb (10. etasjers vakkert bygg) på Upper East Side (her finner vi de aller dyreste leilighetene i New York) hvor damer (og deres venner) kan møtes til foredrag, underholdning, lunsj i den vakre restauranten eller slappe av i loungen eller biblioteket.  Klubbens kanskje mest berømte medlem var Eleanor Roosevelt, men her vanket Rockefellere og annet stort og kjent og rikt......  Den dagen vi var der var det demonstrasjon i japansk blomsterbinding og en liten nydelig dame i japansk kimono spilte japansk musikk.  "Networking" er ordet for det som foregår her, og kvinner med toppstillinger, forfattere, kunstnere og andre møtes i disse vakre omgivelsene.   

Vi ble hilset hjertelig velkommen i døren av en uniformert herre som var godt oppdatert på at Mrs. Leland ventet to norske damer.   Susan viste oss rundt og inviterte på lunsj i den vakre restauranten hvor det myldret av kelnere.  Vi hygget oss og skravla gikk om alt fra Donald Trump og Gro Harlem Brundtland til dagens Erna og Barrack.

Dalia hadde med fotoboken jeg laget til hennes 75-års dag, og der var det mange bilder av våre felles opplevelser.  Det ble en skikkelig mimrestund.

"Reunion" med Susan

Mimrestund

Så var tiden kommet til kveldens program.  Susan hadde invitert oss til middag på Fiorello Restaurant like ved inngangen til Lincoln Center.  Her ferdes sangere, dansere og musikere og mange har sine navneplaketter over bordet.  Vi så ingen kjendiser, men er vel ikke helt oppdatert på New Yorks kjendiser heller....   Italiensk mat og hyggelig service, men litt for tett mellom bordene og dermed litt støyende.  Men vi koste oss.

Så var det kveldens forestilling "Simone Boccanegra" av Guiseppe Verdi med Placido Domingo i rollen som Simone.  Nydelig sang og musikk, men tullete handling som vanlig. Vi koste oss og bare nøt stemningen og øyeblikket.

Metropolitan Opera House

Damene på vei til opera

Vi er klare for "Simone Boccanegra" og Placido Domingo

Hovedrolleinnehaverne, Placido nr. to fra venstrre
Etter forestillingen sendte vi Susan i taxi tilbake til "Cosmopolitan Club" (medlemmer og venner kan også bo der), mens vi tok subway tilbake til Brooklyn.  Rart å skilles der i storbyen i de sene kveldstimer - kanskje siste "reunion" - hvem vet?  Susan sa at vi måtte komme tilbake om fem år....

Det tok litt tid før vi roet oss denne kvelden, og da første snapchat fra Arild kom, var det morgen i Norge og vi hadde ikke lagt oss enda.   En dag med store opplevelser. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar