søndag 29. mai 2016

Vestmarka


Når Thor-Erik og Bodil er turledere, er turen alltid lang og krevende.  Så også denne gang. Turen startet ved Semsvannet i Asker, og var 14 km opp og ned til to av Askers høyeste topper.  

Etter en myk start forbi Berg gård og over Semskollen, startet oppstigningen til Hagahogget, 411 moh, via bjørnehiet. Her var det flott utsikt over hele Asker og utover fjorden, til Nesodden og helt til Drøbak. Vi tittet inn i bjørnehiet, men ingen våget seg inn...  

Så bar det ned i lavlandet igjen før ny oppstigning, til Bergsåstoppen, Askers høyeste punkt på 459 moh. Dette er også en av toppene i "Ti på Topp" i Vestmarka.  Her inntok vi lunsjen med samme flotte utsikt som fra Hagahogget. 

Deretter bar det nedover igjen og inn i skikkelig villmark uten merkede stier.  Thor-Erik hadde imidlertid gått opp turen på forhånd og merket vanskelige områder med DNB-banner.

Neste stoppested var Tveitersetra med koselig bebyggelse og fine benker og bålplass midt på tunet. Ved siden av var det en hytte som ble oppført i 1890 av tre Oslo-karer.  En av dem var Johan Halvorsen, komponist og far til "Bojarenes Inntogsmarsj", mangeårig kjenningsmelodi til Ønskekonserten.  Stedet ble benyttet av Halvorsen og venner både sommer og vinter.

På siste etappe svingte vi bortom Mobråtan, en husmannsplass under Tveiter gård som ble brukt som kulisser (huset i skogen) under opptak av Anne Kath Westly's film "Mormor og de åtte ungene".

Thor-Erik og Bodil hadde gjort grundige forberedelser til turen og ga gode orienteringer underveis.

Utrolig flott tur i like flott vær med gode turkompiser.  Stort oppmøte vitner om at disse turene verdsettes av mange markatravere.  Ja, bloggeren ble faktisk så sliten at hun droppet kveldens kulturelle event, åpningen av venninne Bentes utstilling på Bølgen & Moi. Den må jeg se en annen gang.



Sammen med Alice på Hagahogget

Rast på Hagahogget

Bodil på vei ned fra Hagahogget

Bra merking og Astrid finner veien

Tveitersetra 

Mobråtan (huset i skogen)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar