onsdag 11. mai 2016

Dragsjøen rundt


Så er vi i gang igjen med Markatravernes fine turer i Oslo og omegn.  Første tur i år gikk rundt Dragsjøen i Nes på Romerike.  Det var stort oppmøte i det fine sommerværet, og vi gledet oss til å utforske dette området som var ukjent for alle unntatt turleder Grethe Elisabeth.

Dragsjøhytta ligger idyllisk ved Dragsjøen ca. tre kilometer fra parkeringsplassen og ble et naturlig første stopp.  Stedet eies nå av en stifelse og vedlikeholdes av frivillige.  Her er det kafe og utleie av selskapslokale/møterom, og utenfor er det masse treningsapparater finansiert av Sparebankstiftelsen.  

Vi fortsatte turen på sti langs sjøen sydover og på andre siden tilbake til Dragsjøhytta.  Her passerte vi også fin skogsvei (som sikkert er fin å sykle på) og som går helt til Aurskog. Langs løypa var det satt opp plakater med treningsøvelser, så her er det bare å stå på.  Vi så også mange frosker i vannet.

Dragsjøhytta har historie helt tilbake til 1930 da Raunes Skiklubb bygget den, og også veien ble bygget av idrettslaget. Stedet har i alle år vært et yndet turmål både sommer og vinter.

Turen gikk i ganske lett terreng, men var hele 14 kilometer lang, så vi ble da slitne.   Flott start på tursesongen.

Klar for Dragsjøen rundt
Dragsjøhytta
Thor, Reidun og Astrid koser seg i solen
Birgith og Elin
Flotte treningsapparater sponset av Sparebankstiftelsen
Folkeopplysning langs turruten
Frosk i Dragsjøen




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar