lørdag 14. mai 2016

Rockheim....


... er det nasjonale museet for populærmusikk.  Det ligger på Brattøyrkaia i Trondheim og ble åpnet i 2010.  Her finner man historien om den norske populærmusikken, og i tillegg til den faste utstillingen, er det flere skiftende utstillinger her.

Et besøk på Rockheim starter i øverste etasje, og fra hovedutstillingen i 6. etasje vandrer man nedover etasjene.  Museet var fint laget med masse ny teknologi, og det var bare å trykke for å se og høre. Den faste utstillingen Tidstunnelen er en reise gjennom nyere norsk musikk- og kulturhistorie og her beveger man seg fra 1950-tallet og frem til i dag. For oss var dette skikkelig mimring....

I 4. etasje var det tre avdelinger for aktiv utfoldelse, men vi sto over det....  Det er imidlertid et flott tilbud til barnefamilier som ønsker å aktivisere den yngre garde.  

Museet er i stadig utviling, og nå arbeidet de med en ny avdeling for instrumenter.  Vi koste oss skikkelig, og er glade for at vi endelig fikk tid til et besøk her.

Vi anbefaler gjerne museet til "gæmliser" som vil mimre og til barn og unge.  Litt annerledes enn de fleste andre museer vi har sett.  Bra sted!!! Trondheim er mer enn Nidarosdomen....


I Tidstunnellen (se jukeboksen i bakgrunnen)

I turnebussen i Lofoten.....
Vår alles Åge i bakgrunnen
Heder og ære 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar