lørdag 9. juli 2016

Filtvet

Vi skulle vanne blomster i Asker, og været var så der...  regn og sol .... så vi bestemte oss for å fortsette kjøreturen utover Hurumlandet.  Målet var lunsj på Villa Malla på Filtvet - et sted vi hadde hørt mye om, men aldri besøkt.

Villa Malla er et nydelig sted helt nede i vannkanten med deilig hvit sandstrand, båthavn og heliport, store terrasser ute og stor restaurant inne.  Her er det dekket middelhavsbuffet til lunsj hver dag, og vi nøt masse grønnsaker med deilige smaker og koste oss skikkelig en vanlig tirsdag.  

Rett ved siden av ligger Filtvet Fyr, en kulturhistorisk perle som vedlikeholdes og drives av lokale ildsjeler.  Fyret ble automatisert i 1985 og erstattet med en betongsøyle, men Filtvet Fyrs Venner har stått på, og i 1997 ble fyret fredet som "et kulturminne av nasjonal verdi" og den gamle fyrlykten står fremdeles i det lille rommet på taket.  I dag er det et lite fyrmuseum i 1. etasje og de andre etasjene benyttes til kunstutstillinger, små møter og konserter etc.  Vi traff en hyggelig og engasjert dame som mer enn gjerne fortalte historien.  Interessant og ukjent for oss landkrabber....

Filtvetfyrselfie
Selvbetjent kasse for inngangspenger (kr. 20,- pr. person)
Den gamle fyrlykten.....  
.... og den nye
Etter påfyll av alle sorter, kjørte vi Oslofjordtunnellen til Drøbak og "raka vägen" hjem.  Fin dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar