søndag 10. juli 2016

Elgheia


Denne gang gikk turen til Elgheia i Aurskog  - nok et område som var totalt ukjent for oss.

Turen gikk først 2 km på fin skogsvei inn til Tævsjøen før oppstigningen til toppen begynte.  Her var det en bratt oppstigning på 200 m til branntårnet som er plassert på 385 moh . Dette er Aurskog - Hølands nest høyeste punkt.  Fra branntårnet (oppe i tårnet altså) har man fin utsikt, og det er mulig å se Holmenkollen og i klarvær kan man også se Gaustadtoppen.  Mor klatret opp i tårnet, men ikke helt til topps.....

Branntårnet på Elgheia er akkurat lik det som står på Mistberget. Det ble reist sommeren 1939 som et av flere slike tårn i Akershus. Tårnet ble tatt i bruk 3. april 1940, og her var det bevoktning 30 - 40 døgn hver sesong.  Driften ble administrert av Akershus Skogselskap.

På toppen traff vi en hyggelig kar som hentet søppel og fortalte at det var han og en annen lokal ildsjel som "passet på" tårnet i dag.  De drev vedlikehold, skiftet bjelker, beiset og holdet området rundt ryddig.  Hva hadde Norge vært uten alle disse fantastiske lokale heltene?

Været var strålende og vi hygget oss med matpakkelunsj og termoskaffe før vi gikk raskt ned igjen. Totalt var turen på 9 km og betegnet som middels.  

På vei opp branntårnet på Elgheia
Nesten på toppen
På vei ned igjen
Nok en fin topptur - den 5. i rekken.  

5 DOWN...... 5 TO GO.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar