onsdag 17. mai 2017

Ikaria


Vil du våkne opp til soloppgangen over Egeerhavet, sitte på terrassen i fullmåne, bade på folketomme strender som Nas og Messakti, se på gubbene i Agios Kirikos, spise lokal middag hver dag hos far og sønn (solstrålen) og de lokale og treffe et par "trevliga" svenske damer på "fruentimmersemester" ???

Ja, da er den greske øya Ikaria stedet!

Soloppgang over Egeerhavet 

Fullmåne over Egeerhavet 

Nas Beach (for de med og uten badetøy)

Messakti Beach (nudisme ulovlig)

Gubbe nyter formiddagskaffe i Agios Kirikos

Sønnen (solstrålen) serverer 

Far (også veldig blid) lager maten

Lokal stamgjest

Svenske damer på fruentimmersemester 

Vi har altså vært på en av de mest særpregete øyene i Hellas.  Dette er et annerledes paradis med spreke hundreåringer, rolig tempo og vidunderlige strender.  Her er ingen masseturisme og ingen turistmat, bare vakker natur med nydelig blomstring overalt, smale og svingete veier og ekte mennesker som lever sitt enkle dagligliv. Stress eksisterer ikke, og befolkningen her lever i gjennomsnitt 10 år lenger enn gjennomsnittet i Vest-Europa. Her er det få som får kreft og hjerteproblemer, stressrelaterte sykdommer er ukjente og det samme er demens og allergier. 

Solen og naturen bestemmer tilværelsen, og folk jobber akkurat passe med kroppsarbeid og tilbringer kveldene i selskap med familie og venner.  Maten virker ikke spesielt sunn på oss, men den er naturlig og de har aldri hatt hverken lyst eller råd til å kjøpe halvfabrikata eller ferdigmat.  

Det bor kun 8.420 innbyggere på hele øya og det er kun ett eneste **** hotell (et lite et), Erofili Beach Hotel, og der bodde vi.   Ellers så er det mange "rom til leie", og de fleste som besøker øya bor privat i slike rom.  Billig og bra.

Vi leste om Ikaria i reisemagasinet Vagabond, og bestemte oss for å prøve noe alternativt.  Det angret vi ikke på selv om reisen ble like lang som til Asia.  Fra havnebyen Pireaus tok det 7,5 timer med ferge til Ikaria med stopp på Syros og Mykonos.  Reiseruten vår var Oslo - København - Athen - Pireaus (buss fra flyplassen i Athen) - Ikaria, og det gikk nesten et døgn fra vi sto opp hjemme til vi sovnet på Ikaria. På hjemreisen tok vi en overnatting i Pireaus.

Man kan også ta ferge fra Samos og andre mindre øyer, men da må man først komme seg dit, og det er ikke enkelt utenom turistsesongen.  

Vi leide bil og kjørte litt rundt, bl.a. fra Armenistis (hvor vi bodde) til "hovedstaden" Agios Kirikos på andre siden av øya.  Det var ca. 45 km, men svingete og smal vei hele tiden, så vi ble faktisk slitne av det.  Men turen var flott med utsikt til småøyene omkring og det vakre turkise Egeerhavet på alle kanter.

Vi bare koste oss, leste noen bøker, spiste lokal mat, hilste på de lokale vi møtte og nøt livet. 

Her er noen flere bilder fra denne vidunderlige øya.






























Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar