søndag 21. mai 2017

Musikk i Zürich


Målet med reisen til Zürich var først og fremst Juan Diego Florez i Opernhaus Zürich, men også Lang Lang i Tonhalle Zürich.

Kort tid før avreise fikk vi beskjed om at Lang Lang hadde fått en skulderskade (ikke rart når man ser hvordan han håndterer pianoet) og måtte avlyse alle konserter til slutten av juli.  Men heldigvis for oss og alle andre som hadde bestilt billett så lyktes det Tonhalle Zürich å skaffe en erstatter, nemlig Jean-Yves Thibaudet, og det var slettes ingen dårlig erstatter.  Thibaudet er født i 1961, har tysk mor og fransk far, bor i LA og Paris og regnes som en av verdens fremste pianister.

Den vakre Tonhalle var fullsatt, og det ble en riktig feststund med Klavierkonzert G-Dur av Maurice Ravel med Thibaudet før pausen og deretter L'Oiseau de feu av Igor Strawinsky med orkesteret Tonhalle Orchester Zürich.  

Jean-Yves Thibaudet

Tonhalle Zürich

Neste dag var vi klare for turens absoluttehøydepunkt, nemlig operaen Werther med Juan Diego Florez i hovedrollen som Werther og den norske baryton Audun Iversen i den andre store mannlige rollen.

Handlingen var tradisjonell med humor, intriger, kjærlighet, lidenskap og tragisk død, og dessverre døde vår kjekkas Werther.  Han sang utrolig flott, og var et syn for guder  (d.v.s. damer.....)

Vi hadde en strålende kveld!!!

Vakkert tak i Opernhaus Zürich

Blide damer klare for opera

Juan Diego Florez

Når man ser og opplever så mye flott som Dalia og jeg har fått anledning til, så blir man kresen.  Vi synes programmet for Den norske Opera og Ballett er kjedelig og med alt for mange gjengangere. Dessuten er det for få store operaer og for mye annet rart.  Vi vil ha klassiske operaer med store internasjonale sangere, men det er for dyrt for Norge....   

Mange synes operabilletter er dyrt i Norge, men de er veldig billige sammenlignet med alle andre land vi har vært i.  I Norge koster billetten ca. kr. 600,-, mens vår billett i Zürich kostet ca. kr. 2.500,-. I Wien og New York har vi betalt enda mere.  

Vi ser at det er uforening med billige billetter og store forestillinger, så vi må fortsette å reise ut.... Nå følger vi programmet til den tyske stjernen Jonas Kaufmann, så kanskje det blir han vi skal høre neste år.  



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar