torsdag 5. april 2018

Hvalsafari Andenes


Nord-Norge og Vesterålen på vinteren = en drøm vi har hatt lenge.

Nå ble den realitet, og opplevelsene overgikk langt våre forventninger.- mye takket være det vakre været.  Det var klar himmel og sol fra vi fløy fra Gardermoen og langs vår langstrakte vinterkyst.  Enda bedre ble det da vi gikk ombord i Widerøe i Bodø og fløy i lav høyde med utsikt til Lofoten og Vesterålen på den ene siden og vakre innlandsfjell på den andre.  Ja, vi så faktisk rett ned på Kjerringøy og broen vi fotograferte livlig i fjor sommer.

Andenes tok i mot oss med noen hvite centimeter snø som var kommet dagen før.  Folket der kunne fortelle at de hadde hatt en snøfri, kald og vakker vinter så langt, men vi registrerte at uværet kom dagen etter at reiste og varte gjennom påsken.

Men altså - hvalsafari på havet utenfor Andenes og Senja.  Vi hadde kjøpt en pakke hos http://www.whalesafari.no som har 25 års erfaring og tilbyr hvalgaranti.  Hvis du ikke ser hval på første turen, så får du en tur til gratis.   Det var ikke nødvendig for oss da vi så hele 5 hvaler på vår tur.  Selv om været var strålende og sjøen stille, var det både kaldt og dønninger for oss landkrabber sørfra. Men vi hadde kledd oss godt og tatt sjøsyketabletter......

Først så vi en hval.  Utrolig å se dette svære dyret pustende i overflaten før det ristet litt på seg og stupte ned i dypet.  Det er i dette øyeblikk man ser den berømmelige halen på spermhvalen.  Vi var heldige og fikk tatt flere fine bilder og video.

Deretter dukket det opp tre hvaler som svømte ved siden av hverandre pustet før de dykket den ene etter den andre.  De skulle nok ned på dypet sammen også.  Veldig flott syn.

Da vi trodde at safarien var over dukket det opp en hval til, og det var den vi kom nærmest og som er fotografert nedenfor.  

Spermhval dykker

Samme spermhval

Der forsvinner den ned i dypet

Godt kledd for hvalsafari 

Inger og Ivar på hvalsafari

Jess.... vi fikk se hval

Kapteinen hadde øreklokker og et instrument og satt og lyttet etter hvalens lyder.  Deretter styrte han i retning lydene og nærmet seg forsiktig de store dyrene.

Vi hadde to flinke kvinnelige guider, den ene italiensk og den andre norsk med gode språkkunnskaper og russisk som et av sine språk.  Det var 38 personer ombord - 34 utlendinger og 4 norske pensjonister fra Kløfta.

På vei tilbake til Andenes fikk vi servert varm grønnsaksuppe og brød,- noe som smakte fortreffelig.

En aldeles strålende dag i vårt vakre land.  Intet slår Nord-Norge en vakker vinter- eller sommerdag. 


Båten het Reine


Takk for flott safari

Før safarien hadde vi en omvisning i museet, og bildene nedenfor viser en spermhval som strandet utenfor Andenes for noen år siden.  Svære greier.


Skjelett av spermhval

Hode av spermhval


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar