søndag 8. april 2018

Recito 1. halvår 2018

Tirsdag 29.05.2018 hos Hilde
"Hvitt hav" og "Riegels øyne" av Roy Jacobsen







Tirsdag 24.04.2018 hos Gunn
 "Det hvite badehuset" av Thorvald Steen




















Tirsdag 06.03.2019 hos Elna.

Boken "Innsirkling 3" av Carl Frode Tiller var forslått av Gunn.  Den er den tredje og siste i triologien om David ("Innsirkling" og "Innsirkling 2"), og Tiller har mottat en rekke litterære priser for disse bøkene.

Bøkene omtales som storverk i norsk litteratur og vil bli stående som en av de mest presise tidsskildringene av den norske virkeligheten de siste 20 årene.

Denne bloggeren må imidlertid innrømme at egen begeistring ikke var like stor.  Jeg syntes det var utrolig mange ord om ingen ting og fant heller ikke handlingen spesielt fengende.  Jeg tror nok at gruppens øvrige medlemmer var mer begeistret enn meg.

Dette er første bok jeg har lest av Carl Ove Tiller, og det blir nok den siste......





Tirsdag 30.01.2018 hos Alice.

"I hvert øyeblikk er vi fortsatt i live" av svenske Tom Malmquist er en rå og rystende skildring om et år som forandret alt.

Tom og Karin ventet sitt første barn da Karin plutselig ble alvorlig syk.  Barnet ble forløst ved keisersnitt, og Tom løp i ren transe mellom intensivavdelingen og nyfødtavdelingen. Karin døde, og Tom reiste hjem alene med et spebarn og en sjokkartet sorg.

Boken ga også innblikk i tiden før de tragiske hendelsene og familierelasjoner.

Alle i gruppen lot seg engasjere av boken, men om det var litteratur som kvalifiserte til nominasjon til Nordisk Råds Litteraturpris var vi litt uenige om. Absolutt leseverdig.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar