mandag 12. september 2022

SLOVAKIA - BRATISLAVA


Slovakia er et ungt land som selvstendig stat.  Landet ble uavhengig så sent som i 1993 da Tsjekkoslovakia ble oppløst.  Tidligere har området gjennom historien stort sett vært underlagt mektigere naboriker, slik som Kongedømmet Ungarn og Østerrike-Ungarn. 

Slovakia har ca. 5,5 mill innbyggere, og har siden uavhengigheten vært et stabilt demokrati med stor økonomisk vekst.  Landet sluttet seg til EU og NATO i 2004 og har tatt i bruk euro som sin valuta.  


Bratislava Slott 


Hovedstaden i Slovakia er den lille, hyggelige byen Bratislava med sine 430.000 innbyggere.  Byen ligger helt vest i landet, rett ved grensen til Østerrike og Ungarn og byen er delt i to av elven Donau.

Siden vi ankom Bratislava med buss i stedet for skip, ble den en liten bussrunde før vi tok en runde til fots i den maleriske gamlebyen.  Her ligger operaen, det gamle rådhuset, mange statuer og kulturinstitusjoner.  Vi ruslet litt rundt før bussen tok oss videre til Wien.






En berømt fyr i Bratislava 



Forresten må lunsjen nevnes….  Det kan jo ikke bli hverken god mat eller service når det kommer stormende 150 mennesker fra tre turistbusser…   Det ble det heller ikke, men restauranten var gammel og sikkert interessant….

Lunsj i Bratislava 


Aperol Rose 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar