tirsdag 13. september 2022

ØSTERRIKE - WIEN



 

Wien var første europeiske by jeg besøkte.  Det var på russetur i 1966 og en stor opplevelse.  Vi ble mottatt i Rådhuset av borgermesteren og vi så «Othello» i Operaen og «Viel lärm om nichts» i Burgtheater.  Ikke det at jeg husker så mye av disse forestillingene der jeg satt høyt opp og langt bak, men det var stort for unge studenter fra landet i Norge å besøke disse institusjonene.  Det var vel mitt første besøk i en opera noensinne…..

Siden har jeg vært i Wien mange ganger, og det er alltid en glede å komme tilbake og alltid noe nytt å oppleve.



Våre gode venner fra Luxembourg-tiden Åse og Espen bor i Wien, og vi tok kontakt med dem.  De inviterte til lunsj i sitt flotte hjem på søndag, og gjett om vi gledet oss.  Dermed skippet vi bytur med gruppen og ruslet litt rundt i byen på formiddagen i stedet.  Etter et besøk i Stephansdomen, slo vi oss ned på en typisk Wiener-kafe og nøt Sacher-torte og spesialkaffe.   Veldig kos.




Vi tok så trikken til Rampengasse og fant raskt frem til Åse og Espens adresse.  Her ble vi mottatt med åpne armer og champagne og praten gikk som en foss med en gang.  Det er rart med enkelte venner – selv om du ikke har sett dem på mange år, så er kontakten der med en gang.  Vertskapet serverte deilig pai og salat akkompagnert av nydelig østerrisk hvitvin, og timene gikk raskt.  Utrolig koselig dag i Wien. 

Åse og Espen flytter neste år hjem til Norge og Årnes hvor de nå holder på med renovering av Espens hjem.   Dessuten har de hytte i Bamble, så det kan nok hende det blir flere møter fremover. 



TIL SLUTT EN LITEN OPPSUMMERING AV ELVECRUISET:

·       Dyktig reiseleder.

·     God service på båten.

·     God mat og flere gode valgmuligheter.

·     Fine og akkurat passe utflukter med mye historisk interessant informasjon.

·     Synd at cruisets siste dager ble med buss på grunn av lav vannstand i Donau, men lite vi kunne gjøre med det.  Vi   fikk i stedet  meget gode opplevelser både i Budapest og Wien som vi ikke ville   fått ellers.

·     All honnør til Vitus-reiser som organiserte siste del av reisen på en god måte. 

·    Allerede da vi landet på Gardermoen fikk vi mail om tilbakebetaling av 20% av  reisen p.g.a. uleiligheten, og det var vi godt fornøyde med.

·    Vi drar gjerne på elvecruise en annen gang.

 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar