mandag 12. september 2022

UNGARN - BUDAPEST

Parlamentet i Budapest 

Bye, bye River Governess!!!!

Vi forlot «River Governess» ved Mohacs og fortsatte inn i Ungarn med buss.  Etter et par timer med quiz (hvor vi greide alt), ankom vi den vakre byen Budapest.  Her var det store forberedelser til nasjonaldagen 21. august i gang.  Det var varmt ja….. 37 grader….. men det var bestilt lunsj til oss på et fint hotell, og her ble det servert suppe, kylling og dessert.  Deretter fortsatte vi med byrundtur og et lite stopp med katedralen St. Stephens Basilica.  Noen av oss hadde vært der før og nøt i stedet en Aperol Spritz utenfor kirken. 


Aperol Spritz i 37 grader..... 

Vi valgte å stå av det felles programmet på kvelden og nøt en lett middag med ungarsk rødvin på en lokal fortausrestaurant i den varme sommerkvelden.


Neste dag var til fri disposisjon, og vi valgte også nå å skippe fellesprogrammet og gjøre våre egne ting.  Høydepunktet i Budapest denne gang var besøket i den vakre synagogen.  Dette er verdens nest største og Europas største synagoge, og et syn.  

I bakgården er det en minnepark om Raoul Wallenberg som forsvant 17. januar 1945.  Wallenberg, som var en svensk diplomat, ledet redningsaksjonen av jøder i Ungarn i 1944 – 1945.  Ingen har noensinne funnet ut hva som skjedde med Wallenberg.  


Raoul Wallenberg minnepark 


Under krigen var synagogen en del av den jødiske ghettoen som huset 70.000 jøder. Etter krigen ble gravplassen tilegnet jødiske martyrer, og det ble satt opp et vakkert Holocost-minnesmerke i form av et piletre påskrevet navnene til de som ble drept i Budapest i denne perioden.  



Holocost-minnesmerke 

Fulle av inntrykk ruslet vi bort til gågaten og tok en salatlunsj på en hyggelig kafe.  Det var 37 grader denne dagen også, og deilig å komme til et «kjølig» hotellrom på ettermiddagen.  Plutselig ble himmelen sort og gradene sank raskt ned til «bare» 27……  Om kvelden var det typisk ungarsk aften med gulasj og ungarsk musikk.  Sikkert greit nok, men ikke helt vår greie….


Ungarsk aften 

'

Ungarsk aften 

Budapest er en av Europas vakreste byer med utrolig mye interessant å se.  Siden vi hadde vært der tidligere, kunne vi denne gang nyte byen i vårt eget tempo.  Det nøt vi! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar