torsdag 1. april 2010

Påsken 2010

Endelig kom solen og det ble flott tur rundt Renåfjellet for Karin og Arild







Hvem blir millionær?



Veldig hyggelig at Marius og Alexander vil tilbringe noen dager sammen med oss på Chateau Magnifique. Praten går og påskenøttene løses før Roald Øyen har stilt spørsmålene... Veldig moro med spørrekonkurranser og du verden så mye de unge vet.... "De gamle" vet en del de også.

Bedre vær langfredag. Marius og Alexander var i bakken, og Arild og Karin tok en skitur. Løypene var kjørt opp etter snøværet, men hunder, akebrett og annet "rusk" gjør at det ikke akkurat er trikkeskinner i påsken. Deilig med en tur allikevel.

Marius og Alexander i slalåmbakken


Far lager deilige elgkarbonader


Så kom ungdommen, og da ble det liv....

Alexander surfer på et usigelig tregt internett


.. og Marius tar en liten blund



For første gang på flere år skulle vi ha skikkelig norsk fjellpåske i Rendalen. De siste årene har påsken vært tid for eksotiske utenlandsreiser som Australia, Peru, Vietnam, Kambodsja og USA, og det har vært store opplevelser.

Men altså... i 2010 skulle vi ha sol, klisterføre, lammelår, rødvin, spørrekonkurranser, gode bøker og besøk av gullguttene Marius og Alexander.

Etter to dager har vi hatt snøvær og tåke, men flere runder i slalåmbakken og "cross country" i uoppkjørte løyper i snøføyke og mildvær. Ja, ja, man må jo være norsk for å holde på med dette.... Vi ble slitne og var veldig fornøyde da vi kom tilbake til vårt chateau og en kald pils. Ikke mange norske å se i løypene heller idag. Nå ventes gullguttene om en halv time og i kveld blir det viltmiddag med "nogo attåt"... Æ glær mæ....

På vårt chateau mangler det aldri oppgaver. Handyman Arild fant på at han skulle skifte flisene på gulvet foran peisen... så da har han litt å gjøre.


Snø og sludd - skikkelig grisete påskevær


Karin på skitur i snø og sludd - må være norsk for å gjøre dette....


Handyman Arild

1 kommentar:

  1. Høres knall koselig ut da. Erke påske! Og så to knakande kjekke sønner!


    Nå titter sola frem også i Oslo, hagen er straks bar for snø og klar for raking og den første lilla krokusen så jeg i dag.


    Jeg har akkurat lagd deilige kjøttkaker m. muskat og så improviserte jeg en kålrabi/asparges pure (m. hurtigmikser) m creme fraiche. Det ble rågodt så det må du prøve. Litt muskat i den og, ellers bare salt og pepper. Og så sparte jeg toppene på den friske aspargesen til pynt.


    Hils alle, jeg maler og får det IKKe til. Men masse læring i det også.





    Bente Helenesdatter Pettersen


    PERSONA GRATA
    tlf. 0047-95739209

    SvarSlett