mandag 19. april 2010

... und noch ein Berliner

Vår andre dag i Berlin startet med en spasertur ned til kaien hvor Reinhard pekte ut bygg og plasser av historisk betydning. Meget interessant å registrere hvor raskt tyskerne har restaurert gamle Øst-Berlin. Dagens hovedprogram var en båttur med lunsj på elven Spree - mye flott å se langs elven og deilig lunsj med Gulash-suppe og eplekake.

Deretter tok vi en tur til KaDeWe - Europas største varehus - men kredittkortet forble kaldt. Vi tok en pannekake med Grand Marnier og en kopp kaffe og deretter T-banen tilbake til hotellet.

Middagen ble inntatt på Restaurant Lemkes - en hyggelig brun restaurant som serverte lokalt øl og nydelig svinestek. Skikkelig surt og kaldt vær i kveld, så vi hastet tilbake til hotellet etter middagen.

Dagens hyggelige nyhet var at hjemreisen i morgen går med buss til Kiel, båt til Gøteborg og buss videre til Oslo. Det ble positivt mottatt - mye bedre alternativ enn Trelleborg-ruten vi hadde ned.

Selv om programmet ble amputert og improvisert p.g.a. den berømte askeskyen fra Island, har vi hatt flotte dager i Berlin. Vi er fulle av beundring over hvor raskt tyskerne har bygget opp igjen og forent sin enestående hovedstad. Vi reiser gjerne tilbake til Berlin

Kaiser Wilhelm Gedachtniskirche - skadet av bombing i 1943, men fikk stå som et minnesmerke om grusomhetene. Ved siden av ble det oppført en ny kirke.


Noen høye menn i elven Spree


Karin utenfor Berlins BLITZ-hus


Vår norsktalende og humoristiske guide Reinhard

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar