søndag 18. april 2010

Ich bin ein Berliner

Ja, det sa President Kennedy da han besøkte Berlin 26. juni i 1963. Nå sier vi det samme (selv om Berliner egentlig betyr berlinerbolle.....)

Vi er på tur med DnBNORs kunstforening til Berlin. P.g.a. asken fra Island, ble det buss gjennom Sverige, båt fra Tellebrog til Rostock og buss derfra til Berlin, 18 timer snail travel før vi sjekket inn på vårt designhotell ca. kl. 01:00 i natt.

Etter en god natts søvn var vi klare for kunst og kultur i Tysklands hovedstad. Det var vakkert vær med 20 grader og sol, grønne plener og blomstrende trær.

Vi startet dagen på Museumsøya hvor vi besøkte Pergamonmuseum og Alte Nationalgalleri. Så ruslet vi langs elven og tok en is mens vi beskuet elvebåtene og folkelivet. Vi tok en tur inn i vakre Berliner Dom før det var tid for felles lunsj i Sony Senter. Der ble det servert polser og Sauerkraut samt lokalt øl. Det smakte egentlig godt til tross for at jeg normalt ikke spiser pølser. Men er man i Tyskland, så spiser man som tyskerne, sånn er det!

På ettermiddagen var det byrundtur i denne praktfulle byen som har forandret seg mye siden vi sist var her for 10 år siden. Utrolig flott by med vakre bygninger, museer, store plasser, store parker og historiske minnesmerker. En deilig dag som ennå ikke er over.

Noen hadde det heftig under den kalde krigen også - her er Bresjnev og Honecker i et tungekyss - maleri på restene av muren


I Sony Senter hvor vi spiste tysk lunsj



Alteret i Berliner Dom - Berlins katedral ble gjenåpnet i 1993 etter 40 års restaurering. Prakten i bygget gjenspeiler maktambisjonene til Hohenzollern-dynastiet som regjerte i Tyskland på 1500 - 1700 tiden. I kjelleren er krypten til Hohenzollern-familiene.



Et slikt søtt møblement vil jeg ha i hagen



To høvdinger i Pergamonmuseum - museet rommer en av de mest berømte oldsakssamlingene i Europa og har navn etter det enestående Pergamon-alteret som har hedersplassen i hovedhallen. Museet har også en avdeling for oldsaker fra Det nære østen og Museet for islamsk kunst.



18 timer med buss fra Oslo - det er lov å ta en dupp ......

1 kommentar:

  1. Så artig reisebrev !Fint å få litt innspill om hva som en kan se.

    SvarSlett