onsdag 4. august 2010

Det hender så mangt .......

... på Hovedøen en onsdag i august!

Morten Krogvold har sommerutstilling, og den ville vi se. Vi tok fergen som gikk til øyene, og la til ved Bleikøya, Lindøya, Nakholmen og Hovedøya. Så idyllisk! Dette er virkelig perler kun 10 minutter fra sentrum.

Hovedøya er vernet, og her var det stille og vakkert med markblomster, trær, grønne plener og klosterruinene. En del familier hadde tatt turen ut med piknik-bag, og dette er et ideelt sted. Benker, bord og små knauser, og god plass.

Vi hadde lagt piknik-bagen hjemme idag, og tok en enkel lunsj og et glass vin på kroa.


Oslofjorden


Lindøya


Ved klosterruinene


Så var det tid for Morten Krogvolds fotoutstilling "Encounters 1977 - 2010" i Hovedøya Galleri i det gamle Lavetthuset. Utstillingen feirer Morten Krogvolds 60 år, og er den største separatutstillingen han har hatt hittil.

På de mørke veggene var det montert bilder av mange kjente personligheter. Jeg nevner Erik Bye, Gunnar "Kjakan" Sønsteby, Wenche Foss, Espen Schønberg og mange flere, samt en bildeserie fra Roma og bilder fra Afrika,- et samarbeidsprosjekt med CARE. Hovedbildet var portrettet av Nelson Mandela, den siste virkelige helt.

Bildene kunne kjøpes, men prisen var saftig syntes vi. Kr. 42.000,- pr. bilde.

Flott utstilling i stemningsfulle lokaler. Det ble også vist utdrag fra Morten Krogvolds TV-serie "Ansikt til ansikt", og vi så intervju og fotografering av bl.a. Arthur Arntsen og Thorvald Stoltenberg.

Åse Kleveland fotografert av Morten Krogvold


Nelson Mandela (den siste virkelige helt) fotografert av Morten Krogvold


Litt nostalgi - det gamle hovedkontoret til Storebrand


En deilig sommerdag i et for oss ukjent nærområde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar