søndag 8. august 2010

Storhøgda

Inger og Ivar på Storhøgda



Den årlige fjellturen med Inger og Ivar gikk i år til Storhøgda, 1.188 m, i Rendalen. Vi kjørte Osdalsveien inn til Skarven seter og gikk derfra. Stien går ikke helt opp på toppen, så vi måtte krabbe på alle fire i stein og mose de siste kneikene. Utsikten på toppen var verdt strevet. Her så vi uendelige vidder og små speilvann, Rondane, Sølen, Femunden, Trysilfjellet og mye mer. Ikke mye som kan måle seg med en slik naturopplevelse.

Været var strålende, og vi koste oss med kaffe og niste på toppen før vi startet nedstigning over Nubbene. Vi brukte 2,5 time opp, men bare 1,5 time ned igjen.

På tilbakeveien traff vi noen hyggelige karer med 6 hunder. De fortalte at vi var midt i ulveland og at de hadde sett ulver på stien flere ganger. I fjor hadde de måttet avbryte jakten i området da ulven angrep hundene. Vi så også ulvebæsj i stien. Dette er skikkelig villmark.

Vel tilbake på chateauet hygget vi oss med Ivars nyrøkte laks og Arilds grillede indrefilet, litt godt i glasset, vakker solnedgang, fyr i utepeisen og den gode samtale langt ut i de små timer.

Flott tur og kveld med gode venner.

Storhøgda 1.188 m


En pust i bakken


Fjellkar


Ulvebæsj

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar