onsdag 9. februar 2011

Dødehavet

Nå har vi kommet til Israel. Etter streng grensepassering kjørte vi i den store rift gjennom Megev-ørkenen og til Dødehavet. Dødehavet ligger over 400 meter under havets overflate, og intet annet sted på jorden kommer man så dypt ned. Langs Dødehavet ligger mineralfabrikker av forskjellig slag og SPA-hoteller på rekke og rad. Ja, hele området er et eneste stort SPA, og etter noen dagers helsebringende bad her blir man betydelig yngre og friskere.

Vi måtte selvfølgelig bade, og dette var som vi hadde hørt og lest om. Det var bare å legge seg på ryggen så fløt man. Veldig spesielt.

Etter badet fortsatte vi langs Dødehavet nordover og fikk orientering om mye historie langs veien. Vi så bl.a. grotten hvor beduinene fant Dødehavsrullene i 1947. Dette var utrolig vakkert med turkis hav på den ene siden av veien og ørken med fjell og canyons på den andre.

Helt nord satte vi kursen innover i landet og passerte Jeriko - verdens eldste by - og videre oppover mot havets overflate (no longer submarine…) og til Olivenberget (Oljeberget) i Jerusalem som ligger 812 meter over havets overflate. Men den historien kommer senere.





1 kommentar:

  1. Var det der Jesus gikk på vannet? Kanskje det er sant likevel....


    Alex

    SvarSlett