torsdag 3. februar 2011

Wadi Rum

.. er ansett som et av verdens mest fascinerende ørkenlandskap og kan beskrives som storslått. Området er et av Jordans mest populære turistmål og har vært naturreservat siden 1998.



Vi opplevde Wadi Rum fra en jeep,- og ikke en hvilken som helst jeep – se instrumentpanelet… Eneste instrument som virket var radioen som spilte jordansk jalla-jalla musikk.





Nabateerne har satt sine spor i Wadi Rum også. Her har de laget ”veiskilt” i et område som ble benyttet til hvileplass for karavanene på vei til Petra.



Og så den berømte Lawrence of Arabia da. Han hadde base i Wadi Rum og var spion for den britiske regjeringen under den arabiske revolusjonen. Han ble en meget respektert mann i Jordan da han etter hvert var en av dem, snakket arabisk og spilte en politisk rolle. Bare meget betydningsfulle personer (som regel konger) blir hugget i stein og det ble også Lawrence. Det ble laget film om Lawrence of Arabia for mange år siden, og det var under denne filminnspillingen at Kong Hussein traff sin andre hustru, den britiske Tony Gardiner (dronning Muna) som er mor til dagens Kong Abdullah II.

Dagen ble avsluttet med beduinermiddag ute i ørkenen hvor vi spiste lam og kylling som var kokt under sanden i tre timer. Det smakte fortreffelig.

En meget interessant og flott tur.

Lawrence of Arabia






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar