fredag 8. april 2011

God (gammel) årgang

Underlige ting skjer. Jeg er med i arrangementskomiteen for 45-års jubileum på Eidsvoll Landsgymnas. I den forbindelse har det vært mye leting etter mailadresser. En av dem vi har brukt mye tid på å spore opp er Kari Kent Olsen (nå Østlie). Tilslutt lyktes vi, og invitasjon ble sendt. Stor var min overraskelse da jeg raskt mottok en lang og hyggelig mail fra Kari. Hun opplyste at hun tilfeldigvis var kommet over Karin og Arilds blogg da hun lette etter noe annet på nettet. Hun opplyste også at hun hadde fulgt med på våre reiser og aktiviteter utover høsten 2010. Nå ville hun gjerne at vi skulle treffes igjen (... etter 45 år...) sammen med Bjørg. Bjørg var i gymnastiden en meget nær venninne og hybelnabo. Kari bor i Lørenskog og Bjørg i Sør-Odal. Kløfta er midt mellom, så jeg inviterte damene til middag og mimring i går kveld.

Det ble en hyggelig kveld med mye oppdatering, god mat og litt vin. Skravla gikk og plutselig var kvelden over. Da Bjørg kom hjem til Sør-Odal kl. 00.30 tikket den første SMS inn, og vi fortsatte SMS-kommunikasjonen nok et par timer inn i natten. Vi hadde nemlig ikke fått snakket om alt......

Karin



Kari


Bjørg











Ganske rart å mimre fra 60-tallet. Vi var første generasjon kvinner som fikk ta del i det nye utdannelssamfunnet Norge og den første generasjon kvinner som stormet ut i arbeidslivet på 70-tallet. Vi er generasjonen som har kjempet frem utallige av de goder som alle i dag tar for gitt: selvbestemt abort, barnehageplass til alle, god svangerskapspermisjon for kvinner og pappapermisjon, kvinner i politikken og i ledende stillinger. Intet av dette var selvfølgelig da vi sto på terskelen til voksenlivet i 60-årene.

Det er hyggelig å notere at det har gått bra i livet (så vidt vi vet) for bondestudentene fra Eidsvoll Landsgymnas Russ 1966. Det var en sterk årgang!

- Og damene ser fortsatt ut akkurat slik de gjorde i 1966. Kari har til og med samme frisyre.

1 kommentar:

  1. Det er det jeg alltid har sagt; at Kløfta er meget sentralt plassert på Østlandet... Og det går som regel godt med "de enkle" fra landet.

    Alex

    SvarSlett