fredag 1. april 2011

Opera og musikk i Wien

Første musikkopplevelse var operaforestillingen "Arabella" av Richard Strauss - en hittil ukjent opera for oss begge.

Wiener Staatsoper


Handlingen var kjærlighet med forviklinger med happy ending. Jeg må si at musikken var vanskelig og litt utilgjengelig, men sangerne var flotte.

I rollen som Arabella hørte vi en finsk sopran ved navn Camilla Nylund....

Camilla Nylund som Arabella


... og hennes frier Mandryke ble sunget av danske Bo Skovhus.

I pausen nøt vi et glass hvitvin og kanapeer, og etter forestillingen var vi på Cafe Opera og tok en liten snack mens vi lot inntrykkene synke inn. Veldig hyggelig.

Bo Skovhus som Mandryke



Så var turen kommet til konsert med Wiener Symphoniker i Musikverein. Jeg må si at vi følte oss litt "noble" da vi steg inn i dette ærverdige hus som vi har sett på TV hver 1. januar i alle år. Og det er vakkert der inne selv uten blomsterdekorasjonene fra San Remo.

Konserten startet imidlertid litt trist. Den opprinnelige dirigenten døde 15. mars 2011, og Bertrand de Billy hadde overtatt dirigentjobben på kort varsel. Orkestret åpnet med "Mauerische Trauermusik" og uten dirigent. Deretter var det ett minutts stillhet til ære for den døde dirigenen.

Musikverein


Så kom den livlige Bertrand de Billy på banen og konserten startet. Det var musikk av Carl Maria von Weber, Sergej Prokofjew og Antonin Dvorak. En ung solist ved navn Leonidas Kavakos fikk varm applaus og måtte ta et ekstra nummer.

Det var en strålende musikalsk aften med nydelig musikk. Dette vil jeg huske lenge.

Dirigent Bertrand de Billy



Siste kvelden var det musikk og sang i den letter sjanger - nemlig musicalen "Ich war noch niemals in New York" med sangene til Udo Jürgens. Udo hadde kjempesuksess med sine slangere og vi husker alle "Mit 66 Jahren fängt das Leben an" ("Når jeg blir 66" med Wenche Myhre i Norge).

Her var sang, dans, kostymer, kulisser og fart i massevis.



Vi hadde forhåndsbestilt snitter med laks og hvitvin til pausen, og dette sto klart til "Berntser".






Vi storkoste oss med gamle slagere, og følte oss minst 20 år yngre..... Nok en flott aften.



Billetter til opera, konserter og teater i Wien bør bestilles god tid i forveien. Vi bestilte billettene hos www.classicticket.com . Billettene til Musikverein og Raimund Teater hentet vi hos Classic Ticket på Karlzplatz 1 i Wien, mens operabillettene ble hentet i operaen 30 minutter før forestillingen. Alle billettene lå klare i konvolutter med vårt navn. Dette fungerte utmerket.

2 kommentarer:

  1. Sykt bra blogg. dette ga inspiriasjon til mitt skolearbeid om Wien. TUSKEN TAKK <3 kos og klemz, jappanleet

    SvarSlett
  2. Takk for hyggelig kommentar. Koselig hvis du kan ha nytte av dette i ditt skolearbeid om Wien. Håper du får anledning til å reise til Wien også. Der er det masse flott å oppleve. Karin

    SvarSlett