torsdag 31. mars 2011

Hofburg og Cafe Central

Ny vakker vårdag og nye opplevelser. Vi startet dagen i Hofburg – et gigantisk bygningskompleks fra det Habsburgske riket. Hofburgs byggeperiode strakte seg over 600 år fra det første spadetaket i 1275 til det sto ferdig i 1926. Det innholder alle arkitektoniske stilarter og er en egen by i byen. I dag har forbundspresidenten overtatt Keiser Frans Josefs kontor. Nasjonalbiblioteket og ulike museer holder til her, og Den spanske rideskolen er i det gamle renessanseslottet Stallburg.

Hofburg


Hofburg


Etter en vandring rundt i disse omgivelsene, tok vi en pause på Den spanske rideskoles cafe og nøt solen og den deilige Kaffe Melange mens vi så hestene trene på tredemølle.

Lippizianer hest på tredemølle - stakkar!


Litt mer rusling i historien før det var dags for lunsj på nok en av Wiens mange flotte og historiske cafeer – Cafe Central. Denne befinner seg i Wiens tidligere børs- og sentralbankbygg og var favorittcafe for karer som Lenin, Marx og Trotskij (og to damer fra Norge...) Cafeen er pusset opp i overdådig katedralstil med store bilder av fordums keiser og keiserinne, maten er tradisjonell og kakene… ja, de er i Dalias smak… store, deilige og fristende! Vi sto i mot kakene denne gang, og bestilte Rind Gulasch und Servietten Knödel til lunsj,- noe som smakte fortreffelig.

Cafe Central


Lunsj på Cafe Central


Gjesten som "bodde" på Cafe Central, forfatteren Peter Altenberg


En liten runde i gågatene og ørlite dameshopping avsluttet denne dagen, I kveld har vi hatt nok en kulturell opplevelse – musical denne gang – men det får dere høre om senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar