tirsdag 29. mars 2011

Hundertwasser

Hundertwasserhaus og Kunst Haus Wien

Vi har viet dagen til Friedensreich Hundertwasser og hans kunst. Han ble født i Wien i 1928 og døde om bord på Queen Elisabeth II i 2000 – tusenkunstner, aktivist, maler, arkitekt og globetrotter.

Først besøkte vi Hundertwasserhaus. Det er en kommunal leiegård etter hans tegninger oppført i 1983 - 1985. Det er brukt økologiske byggematerialer, vinduene er i forskjellige størrelser, veggene er bølgete og gulvene ujevne. Det bor mest kunstnere og intellektuelle her nå. Leilighetene var egentlig tiltenkt vanlige mennesker, men husleien ble for dyr.


Hundertwasserhaus


Hundertwasserhaus


Ved siden av var forretningspassasjen Hundertwasser Village bygget i 1990. Intet var rettvinklet her heller – selv ikke toalettet.

Toilet of Modern Art


Mer toilet of Modern Art


Hver leilighet sin farge


Så tok vi turen til Kunst Haus Wien like i nærheten, og her er det en permanent Hundertwasser-utstilling av bildene hans samt eksempler på andre deler av hans produksjon som frimerker, bøker, bilskilt, fotografier og arkitekturmodeller. Også her var veggene skjeve, gulvene bølgete og fargene sterke. Veldig interessant og artig.

Lunsjen inntok vi museets hyggelige Cafe Dunkelbunt, og vi spiste Chili Con Carne (skikkelig sterk) og avsluttet med is med mye rart i. Deilig.


Cafe/Restaurant Dunkelbunt


Tilslutt tok vi en tur opp i tredje etasje hvor det var utstilling av H.R. Giger – en sveitser som lager noe ufyselige greier.

Flott vær her i dag – skikkelig vår – og vi bare koser oss.

Kunst av H.R. Giger - fysj..

1 kommentar:

  1. Dette ser spennende ut. Dere oppsøker mye interessant.
    Arild

    SvarSlett