tirsdag 5. april 2011

Statsbesøk fra Litauen

Vi skulle bare en liten tur til byen for å levere pelsen til sommerlagring og rense diamantsmykkene (det høres skikkelig blæ... ut, men det var faktisk det vi skulle), og så hørte vi musikk fra Egertorget.

Det viste seg å være Statsbesøk fra Litauen, og Forsvaret og Garden sto oppstilt oppover Karl Johan. President Dalia Grybauskait var på besøk, og hun og Kronprins Haakon kom kjørende..



Vi bestemte oss for å rusle opp til Slottet og se på velkomstsermonien. Det er staselig å se Garden og øvrige forsvarsgrener med musikkorps i en slik anledning. Tydelig at de har trent på forhånd, for her var det presisjon.



Noen kjendiser så vi også,- bl.a. Oslos ordfører og Se og Hørs hoffreporter.... + noen regjeringsmedlemmer. Vi så selvsagt de kongelige også. Sonja i lilla drakt, Mette Marit i sort og Litauens president i noe udefinerbart blågrått. Kongen og Kronprinsen var stilige i uniform.







Etter sermonien marsjerte alle uniformerte nedover Karl Johan, og vi marsjerte ved siden av ned til Torkildsen for avlevering av pels og videre til Oslo Diamantsenter for rensing. Det siste besøket ble en dyr affære da jeg falt for fristelsen til å kjøpe ørepynt med stener i samme størrelse som ringen og halsgropkjedet. "Jeg synes du skal kjøpe disse! Slå til nå!", sa Arild. Det er mann som forstår seg på en kvinnes ønsker det.....

Så spiste vi lunsj i byen før vi tok toget hjem. Sånn kan bare de "tilbaketrukne" gjøre. Ganske hyggelig faktisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar