mandag 18. april 2011

Vann til elefantene

Vi er tydeligvis inne inne i en filmstim for tiden. I går så vi "Vann til elefantene" - nok en filmatisering av en bok som har ligget på bestselgerlisten til New York Times. Boken med samme navn som filmen er skrevet av Sara Gruen og ble utgitt i 2006. Ingen av oss hadde lest boken.

Filmen handler om forbudt kjærlighet, og kan til tider virke klissete. Men den var nydelig også - ikke minst takket være hovedpersonene Marlena, spilt av Reese Witherspoon og Jacob, spilt av Robert Pattinson.

Veterinærstudenten Jacob (av polsk opprinnelse) blir satt på bar bakke da begge foreldrene dør i en bilulykke. Økonomisk ruinert hopper han på et tilfeldig tog som viser seg å romme et omreisende sirkus. Han får jobb på sirkuset, møter sirkusprinsessen Marlena og romansen blomstrer. Problemet er bare at Marlena er gift med sirkusets direktør August, en tyrannisk og meget farlig mann som leder ved frykt.

Etter å ha tenkt og snakket litt om filmen, er vi enige om at det var en koselig film. Den handler først og fremst om kjærlighet, ikke bare mellom mann og kvinne, men også kjærligheten til familien og til dyrene. Den viste også sider av det amerikanske samfunnet på 1930-tallet med den store depresjonen og forbudstiden.

- Og moralen.... ?? ja, det må bli "den som leder ved frykt faller til slutt for eget grep."

Og så var det happy ending !!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar