mandag 16. juli 2012

Ørje


Vi avsluttet dagens kulturelle Østfold-utflukt på Mattisbu - hytta til Vigdis og Arild ved Øymarksjøen i Ørje.  Vertskapet hadde gjort forberedelser til et herremåltid, og damene startet umiddelbart med salat og forrett ....



.. mens herrene?  Ja, de slappet av som vanlig.  I rettferdighetens navn må jeg nevne at herrene hadde ansvar for grilling av to hele lammelår og at det vanket et glass rødvin til damene på kjøkkenet også.


På grunn av de ustabile værforholdene, inntok vi herremåltidet innendørs mens vi drøftet noen verdensproblemer og litt annet.  Men plutselig klarnet det opp, og vi fikk en vakker solnedgang over Øymarksjøen, se stemningsbildene nedenfor.






Etter en natts søvn på Mattisbu, var vi klare for nye opplevelser.  Vi kjørte til Strømsfoss hvor vi besøkte Galleriet i den gamle mølle og butikken/kafeen "Møllerens Hus".   Det var spennende kunst i Galleriet og mye rart i butikken, og et par av damene gjorde noen små innkjøp.


Vår kulturelle rundreise i Østfold ble avsluttet på Kanalmuseet i Ørje.  Her fikk vi lære om tømmertrafikken på vann og kanaler og om slit og enkle kår.  I kanalen lå flere av de gamle kanalbåtene som ildsjeler vedlikeholder.   


En stor takk til vår eminente reiseleder Vigdis som hadde lagt opp et spennende og variert program.  Dette ble en reise gjennom historien i et område av Norge som vi ikke kjente mye til.   Reiselederen ble valgt med akklamasjon for 30 nye år.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar