lørdag 7. juli 2012

Rock City

er Norsk ressurssenter for pop og rock og opplevelsessenter for Trønderrock.  På vei til Jøa, stoppet vi i Namsos og overnattet på Rica Rock City hotell, som ligger i tilknytning til senteret.



Hotellet ligger flott til helt nede ved sjøen, og inne er alt gjort for å skape spesiell steming. Allerede i resepsjonen blir man hensatt til Holywood Boulevard ....  her ses stjernen til Namsos' store sønn, Åge Aleksandersen.  Også andre kjente trønderrockere har fått sin stjerne her. 



Rommene var super moderne med skikkelig rocka tapet ....


.. og på gulvet var det tepper med tekster fra Åge Aleksandersens viser.  "Det er itjnå som kjem tå sæ sjøl" -  så sant, så sant Åge!


Ved inngangen sto den gamle turnebussen til Prudence.


Og ute i byen var den gode Åge allerede kommet på sokkel. Det er helt sikker fortjent.  Åge ble også utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs orden i 2006.  Han er jo blitt et nasjonalt klenodium som brukes både i sorg og glede, og regnes som gudfaren til senere trønderrockere.   

Her i huset spilles Åge mye - far liker rocken, mens mor gleder seg over balladene og visene.


Jeg må si at Namsos - som ikke akkurat er "verdens navle" - har gjort sitt ytterste for å skape seg en ny identitet.  

Og hotellet kan absolutt anbefales hvis man er på de kanter. Under frokosten hørte vi Åges stillferdige ballader i bakgrunnen, og kuvertbrikkene så ut som 78-plater.   Vi har tidligere bodd på "Heartbreak Hotel" i Memphis, og Rock City Hotel må ha hentet inspirasjon derfra. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar