torsdag 2. august 2012

På veien til Buenos Aires



Den ordknappe Rubén jobber som trailersjåfør, og har i mange år kjørt mellom Buenos Aires og Paraguays hovedstad Asunción. En dag får han beskjed om at han skal ha med en ekstra passasjer på reisen til Argentina - alenemoren Jacinta. Det Rubéns sjef imidlertid ikke har fortalt er at hennes fem måneder gamle datter også skal være med på turen.

For den folkesky Rubén er dette en vanskelig situasjon og starten på reisen er tøff. Men etter hvert som kilometerne forsvinner, begynner den innadvendte trailersjåføren omsider å sette pris på reisefølget.....



PÅ VEIEN TIL BUENOS AIRES er en lavmælt, rørende og utrolig sjarmerende film om to reserverte mennesker som sakte, men sikkert bygger ned sine forsvarsverker. Det søramerikanske landskapet danner et nydelig bakteppe for en film med få ord, men desto større følelser. En deilig film for oss som er glade i den del av verden.

Dessuten var det fint med en spansktalende film for en gangs skyld.  Filmen har fått gode omtaler og vunnet mange priser på filmfestivaler verden over. Og det er første gang vi har sett en film fra Argentina.  Fint å se litt annet enn Hollywood produksjoner også.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar