onsdag 10. oktober 2012

Madame Butterfly


Rett fra India til "Japan" - ja der foregår handlingen i "Madame Butterfly" som vi så på Operaen i går kveld.  Karin hadde sett "Madame Butterfly" tidligere i Praha,  men denne gripende historien og melodiøse musikken hører man gjerne mange ganger.

Rollen som Butterfly ble sunget av russiske Olga Guryakova.  Hun sang utrolig flott og var i tillegg meget grasiøs.  Hun er en av stjernene på operahimmelen og har sunget både på La Scala og Metropolitan.  Hennes neste engasjement er "Madame Butterfly" på Wiener Staatsoper.   Bildet nedenfor viser Olga Guryakova som Butterfly.



Handlingen er lagt til Japan under andre verdenskrig.  Amerikanske soldater okkuperer Japan, og "gledespiken" Cio-Cio-San møter soldaten Pinkerton.  Om det var ekte kjærlighet eller fascinasjon over det som var annerledes er ikke godt å si, men de gifter seg i Japan.

Pinkerton returnerer til Amerika, og Butterfly lengter og venter på at han skal komme tilbake.  Når han endelig vender tilbake etter tre år, har han sin amerikanske hustru med seg og de ønsker å ta Butterfly's barn med til Amerika.   Butterfly blir så ulykkelig at hun tar sitt eget liv.

Her var det som vanlig dramatikk, lidenskap og ekstatisk kjærlighet.   Den nydelige musikken gjorde forestillingen til en stor opplevelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar