lørdag 12. april 2014

Fondation Claude Monet


Siste dagen i Paris tok vi en busstur til Giverny for å se hjemmet og den berømte hagen til maleren Claude Monet.  Monet bodde her fra 1883 til sin død i 1926, og mange av hans mest kjente bilder er herfra.  Vi kjente igjen den grønne broen, vannliljedammen, hagen og de deilige grønnfargene.  

Inne i huset var veggene "tapetsert" med Monets egne bilder og mye annet, bl.a. en stor samling japanske trykk.  

På denne tiden var det løkblomstene som dominerte og rododendron var på vei opp.  Vi vandret rundt og bare nøt de vakre omgivelsene.  Jeg lar bildene nedenfor tale for seg.  


Monets hus
Hyasinter
Tulipaner i orange
Den grønne broen Monet malte så vakkert
Hagearbeid i Monets hage
Vannliljedammen (for tidlig til vannliljer)
Forglemmegei og andre blå blomster
Vel tilbake i Paris tok vi banen til Latinerkvarteret hvor vi spiste avskjedsmiddag på "Les deux Magots", kafeen som en gang var møtested for den intellektuelle elite i byen.  I dag er det mest turister der tror jeg.  Vi hygget oss med gåselever, and og sjokoladefondant.    

Takk for en fantastisk kulturtur Dalia!  En uke med kultur i verdensklasse er blitt en tradisjon for oss, og det er stigning i programmet fra år til år.  Kanskje blir det Paris igjen neste år?  Eller London?  Eller...?  Det kommer an på hva vi finner av konserter og operaforestillinger med store "kanoner".  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar