søndag 11. mai 2014

Sierra Nevada

Marius og "fossilene" fortsatte altså til Granada mandag morgen etter ørlite shopping i Marbella.  (Det ble sokker på Marius, badeshorts på far og et halskjede på mor..).  Været ble bare bedre og bedre, og vi hadde en vakker biltur over "de andaluciske sletter" mot Granada og Sierra Nevada.  

Granada ligger meget vakkert til ved foten av Sierra Nevada med sine snødekte fjell i bakgrunnen og er spesielt kjent for sitt mauriske slott Alhambra.  Vi hadde imidlertid besøkt Alhambra flere ganger tidligere, så vi konsentrerte oss om jobben som "support" for verdens sprekeste gullgutt som skulle bestige Sierra Nevada på sykkel.

Marius var ivrig etter å komme i gang, og allerede mandag ettermiddag tok han første klatretur fra Granada til landsbyen (hotellbyen) i Sierra Nevada på 2.075 moh. Nedenfor er et bilde av den stolte syklist.


Stolt gullgutt på 2.075 moh
Men klatrekongen Marius hadde større mål, og tirsdag tok han den mest spektakulære veien fra Granada og helt opp til 2.500 moh.  Nå snakker vi!  Her var det svimlende utsikt i alle retninger - tror ikke jeg noensinne har opplevd maken til naturopplevelse (og vi har da opplevd mye....)  "Fossilene" forsynte syklisten med nye vannflasker og muntre tilrop underveis og sto klare som mottakelseskomite på toppen.  For en prestasjon!  Jeg er kjempeimponert!!  Stor gratulasjon til Marius!!  Det må tilføyes at Sierra Nevada er et yndet treningssted for verdens beste syklister, og vi tror vi så noen av dem.

På vei mot toppen 2.500 moh
I 2.500 meters høyde spiste vi lunsj ute i bare shorts og t-shirt - vindstille og nydelig sol - litt magisk faktisk.

Mor og verdens sprekeste gullgutt
Ellers koste vi oss veldig i Granada - en koselig by med flislagte fortau, flotte bygninger, hyggelige tapas-restauranter og fine butikker.  På kvelden så vi solnedgangen over Alhambra fra hotellets takterrasse.

Nedenfor følger noen flere stemningsbilder fra de flotte dagene i Granada.  Nyt!!

Mottakelse på toppen
Lunsj på 2.500 moh
Jamon Iberico nam nam
Tapas-kos i Granada


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar