mandag 26. mai 2014

Cinque Terre 2014

Også i år tok vakre Cinque Terre imot oss med sol og varme. Etter reise med fly, buss og tog til Monterosso, var det hyggelig å bli tatt vel i mot på stamhotellet Villa degli Argentieri av Eduardo. Etter et glass Prosecco og presentasjon, tok vi turen til en koselig kafe og turens første italienske måltid.

Neste morgen var alle klare for reisens første fottur - fra Monterosso til Vernazza. Her er det mange trapper opp før turen går langs åskammen med fantastisk utsikt utover Middelhavet og de små byene.  Deretter er det ned igjen til Vernazza, den koseligste av de fem byene med pittoreske hus, små butikker med smykker og skjerf og restauranter på torget.  Det er tredje året jeg besøker Cinque Terre i mai, og det er gledelig å se fremgangen i Vernazza for hvert år.  Byen ble helt ødelagt at leirras og flom for snart tre år siden, men nå er den snart helt i orden igjen.  

Vernazza
På vei til Vernazza
Koselig spillemann og glad Anne Grethe
Den samme spillemannen og Elise
En annen spillemann og Karin
Sørlandsdamene på shopping

Neste dag opprant med sol og varme, og vi tok båten til Manarola.  Herfra tok vi shuttlebuss til den lille fjellandsbyen Volastra og gikk på høyden og ned til Corniglia.  Dette er den vakreste v alle vadrerutene der stien slynger seg gjennom vinmarker, tvers gjennom hagen på en gård, gjennom irrgrønn skog og ned til byen på klippen, Corniglia.  Her har man en fantastisk utsikt og kan se alle fem byene.

På vei til Corniglia
En pust i bakken for Karin og Anne
Vi hadde fått vite at Via del'Amore var stengt, men noen hevdet å ha gått der allikevel.....  Vi tok toget til Riomaggiore og ruslet rundt i byen, shoppet litt og tok en kaffe.  Via del'Amore var stengt, og noen kan umulig ha gått der for porten var stengt med stort hengelås.  Selv om dette er den mest berømte av stiene, er den langtfra den mest spektakulære.  Myndighetene må se å få åpnet denne igjen for ikke å skuffe for mange turister..... men det er fint at de utfører nødevendige arbeider og sikrer stien mot ras.

Via del'Amore
Dagne går raskt i godt selskap og i vakre italienske omgivelser.  Plutselig var tiden kommet til avskjedsmiddag.  Den ble inntatt på Ristorante Miky, og reiselederen hadde bestilt hummermiddag til alle.  Det var en nytelse både for øyet og ganen, og jeg tror alle koste seg.  Måltidet ble avsluttet med delikate italienske desserter.... nam, nam.....

Hummermiddag på Ristorante Miky

Neste morgen var det tidlig opp og første tog til Milano.  Da kom det noen regndråper.....  Vi hadde griseflaks i år også!

Kanskje blir det en ny til til Cinque Terre til neste år.  Jeg simpelthen elsker fotturene mellom de pittoreske byene i Liguria.   Takk for turen til de koselige damene som var med denne gang - Karin, Elise, Bibi, Anne og Anne Grethe!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar