tirsdag 13. mai 2014

Raknehaugen

Raknehaugen er Nord-Europas største gravhaug, og forskning viser at den ble laget i år 552 og at tømmeret inne i haugen stammer fra året før.  Den ligger på Hovin i Ullensaker - et område med mye interessant for folk med interesse for historie og arkeologi.  Her ligger også Hovin Kirke, som er fra 1695 og Ullensakers eldste.

Foreningen "Raknehaugens Venner" har utviklet området til kulturpark med informasjonstavler, benker og bord - riktig fint er det blitt.  Vårt mål i dag var egentlig å gå bort på Raknehaugen og spise lunsjen vår der, men så traff vi en kar som satte opp kasser til ugler....  (folk har mange sære interesser).  Han fortalte at vi kunne følge veien videre over gårder, ut gjennom en flott alle, krysse Gardermoveien, jernbanen og motorveien og gå helt til Nordbytjernet, så da gjorde vi det.  Et stykke fulgte vi Pilgrimsleden som går helt til Trondheim. Det er ca. 5 km t/r og 3 km rundt Nordbytjernet.  

Ljøgodttjernet

Selfie på Raknehaugen

Tilbake på Raknehaugen spiste vi matpakken vår på de nylagede sitteplassene.  Her planla vi samtidig et forslag til tur for DNB Turgruppe. 

Dagens lunsj
Vel hjemme tilberedte mor ostesouffle til middag før det var dags for "kveldsskiftet" - arbeid på Gardermoen for far og styremøte i Røde Kors for mor.   Aktivitet og arbeid er en velsignelse.....

Ostesouffle nam nam

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar