fredag 29. august 2014

Brunkollen - Bærumsmarka


Sommer er deilig, men det er noe deilig når aktiviteter og plikter starter opp igjen også. Husbonden er i gang med Gardermoentjenesten, bloggeren er i gang med flyktningeaktiviteter og i går var høstens første tur med DNB turgruppe.  

Turen gikk inn i de dype Bærumskogene, et helt nytt turterreng for oss.  Turen var betegnet som middels/tung, og det er nok forklaringen på at kun 9 turglade medlemmer møtte frem.  Vi startet ved Grini og fortsatte forbi Haga Golfbane og ut i det "ukjente" med stor tillit til turleder Hasse og hans medbrakte o-kart og orienteringsevne.  Målet med turen var Brunkollen, og det var noen bratte stigninger før vi nådde målet etter 2 timer.

Brunkollen ble bygget av Nazistene under andre verdenskrig, og bærer sitt navn med rette.....  Staten overtok stedet etter krigen og solgte det til Bærum kommune i 1948.  Brunkollen er et populært utfartssted for folk i Bærum, og her serveres både suppe og skolebrød.

Stedet var imidlertid stengt i går, men vi nøt vår medbrakte niste ute i det vakre sensommerværet.

Klare for avgang

Det var litt bratt enkelte steder

Brunkollen

Lunsj i det fri

Vertskapet på Brunkollen hadde noen hunder som Arild ble svært betatt av. Det så ut til å være svært gjensidig.

Koselige hunder på Brunkollen
Vi brukte to timer opp og noe mindre tilbake.  Vår vurdering er at turen var mere middels enn tung, så dette hadde flere klart.  Mistberget derimot er tung.....   Men det kommer vi tilbake til senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar