søndag 3. august 2014

Peer Gynt


Tiden var kommet til realisering av julegaven til familiens unge garde - tur til Gålå med marokkansk middag og "Peer Gynt" ved Gålåvatnet.

Vi hadde leid en hytte på Kvitfjell, og kjørte nordover lørdag morgen.  Været så skummelt ut, og det var varslet regn - dog ikke mellom kl. 18:00 og kl. 24:00.   På Kvitfjell spiste vi lunsj og slappet av litt før vi fortsatte til Gålå og marokkansk middag i Anitras Restaurant. Restauranten er i et telt som bygges opp til et marokkansk rike med myke, fargerike møbler, servitører kledd i marokkanske klær og middag med eksotiske smaker.  Her ble det servert tre-retters middag med marokkansk vri spesialkomponert av kulinarisk institutt.  Det smakte fortreffelig.  

Vi fulgte spent med på været, og noterte noen små regndråper, men like før forestillingen skulle begynne, tittet også solen frem.

Klare for friluftsteater
Flokken min samlet til marokkansk middag
Marokkanske forretter
B(P)eer Gynt Pilsener
Det var knyttet store forventinger til årets "Peer Gynt med ny regi, ny scenografi, nye kostymer, nye skuespillere og en helt ny opplevelse i tradisjonsrike omgivelser ved Gålåvatnet.  I Erik Ulfsbys regi var Peer Gynt flyttet inn i vår tid, og forestillingen var en fest fra start til slutt.  Mads Ousdal i rollen som Peer var helt fantastisk.  Du verden for en sprek og dyktig skuespiller.  Han var på scenen uavbrutt i 3 timer og red på hest, danset halling, sto på hodet, felte trær, rodde og masse annet.  Det må ha vært en kraftprøve.

Alt overgikk våre forventinger - den vakre scenen med et blikkstille Gålåvatn som bakteppe, lys- og røykeffektene, en levende hest, Arve Tellefsens fiolinspill og alle deltakernes innsats, både profesjonelle og amatører.  Den vakreste scenen var mor Åses død hvor Peer dro sin døde mor ned til vannet, bar henne ombord i båten og rodde utover Gålåvatnet mens Arve Tellefsen spilte fiolin.  Det var nok en liten tåre i øyekroken på mange akkurat da. 

Veldig morsomt var det da annen akt startet med at Peer og en gjeng dritfulle "venner" kom rasende over vatnet i den fete båten som tidligere er benyttet av Don Johnson i "Miami Vice".   Skikkelig HARRY må vi vel si!!!

Ellers så var orgiene i Dovregubbens hall et eventyr med masse små enøyde trollunger, dovregubben i Frank Kjosås skikkelse og den fæle og fristende grønnkledde spilt at Marie Blokhus.  

Forestillingen har fått strålende kritikker i mange aviser, og det fortjener den.  Amfiet var fullsatt (2.200 personer), og det var stor begeistring.    Vi koste oss og nøt den magiske stemningen.  Det var opphold hele tiden og blikkstille.  Snakk om å være griseheldige!!!!

Mor Åses død - vidunderlig vakkert 
Peer Gynt collage
Tilbake på Kvitfjell hadde vi en liten pølsefest i de sene nattetimer.  Takk til flokken som ville være med på denne kulturelle utflukten.  Kanskje det blir en ny et annet sted en annen gang....




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar