onsdag 29. april 2015

Hege og Øivind går til Operaen


Hva i alle dager gjør Hege og Øivind i Operaen?  

Ja, det lurte vi også på, så vi bestilte billetter til deres forestilling på Operaens scene 2. 

Forestillingen skulle vise at de faktisk hadde litt av hvert å by på - humor, gags, falske toner og vakre arier. Sammen med Hege og Øivind var Operaens egne Thor Inge Falck og Eli Kristin Hanssveen (tenor og sopran).

Historien var to delt - den ene var Hege og Øivinds musikalske liv og samarbeid, og det andre var prosessen fra de ble kontaktet av Operaen til de faktisk kunne fremføre kjente og kjære operasvisker uten ironi.

Humor og "moves" a la Grand Prix

Utdrag fra "La Boheme"
Det var en annerledes og utrolig morsom forestilling som sluttet med et potpourri av de mest kjente sangene fra  de store operaene som Tosca, La Traviata, Turandot, Tryllefløyten og andre.  

Det må tilføyes at det er stor forskjell på profesjonelle operasangere og de som prøver å være det. Thor Inge Falck var i en klasse for seg da han avsluttet med "Nessun Dorma", og Eli Kristin Hanssveen sang "Si mi Chiamano Mimi" meget vakkert.  Av Hege og Øivind var Øivind den klart beste.

Forestillingen var utsolgt, som vanlig, og vi storkoste oss.  Tidligere har jeg vært skeptisk til å "dra inn" populærsjangere i Operaen, men det er kanskje ikke så dumt allikevel.  Jeg tror denne type forestillinger tiltrekker seg mennesker som ellers ikke går i Operaen.  De får en liten smak, og neste gang kaster de seg på større utfordringer.  God pedagogikk og markedsføring!!!

Knut Nærum hadde skrevet manus og Helge Evju var musikalsk leder.  Vel blåst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar