søndag 26. april 2015

Bursdag


I år ble det en litt annerledes bursdagsfeiring sammen med gemalen og gode venner i Spania. Etter at vi kjørte litt rundt i Ardales/Alora-området i fjor, hadde jeg drømt om å spise bursdagslunsj på terrasserestauranten med utsikt til Caminito del Rey (kongens lille sti) i El Chorro, og slik ble det!!

Caminito del Rey er en smal, veldig smal sti på de stupbratte fjellsidene ved El Chorro-kløften litt nord for Alora.  Stien ble bygget tidlig på 1900-tallet for å frakte materialer til kraftutbyggingen i området.  I 1921 gikk Kong Alfonso XIII på stien da han innviet dammen Conde del Guadalhorce, og stien fikk deretter sitt nåværende kongelige navn.  

Å gå på denne stien - verdens farligste sti - beskrives som et "kick" for fjellklatrere, og etter flere ulykker og dårlig vedlikehold, ble stien stengt.  I 2011 ble regjeringen i Andalucia og den lokale regjeringen i Malaga enige om å dele kostnadene ved en skikkelig renovering, og stien ble nyåpnet nå i mars 2015.  Man må forhåndskjøpe billetter, og det er allerede solgt 30.000 billetter.  I disse dager legges det ut billetter fra september og utover høsten.

Med utsikt til dette "under" spiste jeg altså bursdagslunsj sammen med min kjære og Wenche og John (som har kjøpt leilighet i Calahonda).  Det var nydelig vær, og vi spiste ute på terrassen med vakker utsikt til stien og fjellene rundt.

Jeg spiste en av mine spanske favoritter- Gazpacho (kald tomatsuppe med tilbehør av hakket løk, paprika og kroketter) og iskald Cava (Spanias svar på champagne).

Med Wenche og John i El Chorro
The King.....
Caminito del Rey i bakgrunnen
Gazpacho nam nam
Da vi kom tilbake til hotellet, sto det en flaske Cava og fruktfat på rommet - en gave fra hotellet som hadde registrert min fødselsdato ved innsjekking.  Veldig overraskende og koselig.  Vi fikk dermed en gratis aperitif på balkongen før vi avsluttet dagen med middag i "landsbyen".

Bursdagsbarnet var veldig fornøyd med dagen og fikk i tillegg ca. 200 hilsener på facebook.  I like!!!

Cava og frukt på rommet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar