fredag 1. mai 2015

Byvandring Kampen/Vålerenga


Årets første tur med Markatraverne var en byvandring på Kampen og Vålerenga med avslutning i Botanisk Hage.

Vi startet på Tøyen Senter, og allerede etter få meter så vi pittoreske hus med små idylliske hager.  Vi fortsatte opp trappene til Kampen, og her var det forandringer siden jeg bodde der for 50 (!!!) år siden.  Så mange koselige hus i flotte farger.  Noe var gamle hus som var pusset opp og noe var nok nybygg.  I tillegg var det bygget nye blokker og rekkehus, men alt var planlagt til å passe inn i den gamle bebyggelsen. Plutselig dukket Ullensakergata (visste ikke at den fantes) og deretter Østerdalsgata (det heter gata med a på Kampen).

Vandringen gikk videre via Galgeberg og gjennom Vålerenga, og det samme så vi der. Himmel... vi som trodde Vålerenga var fargeløst og loslitt.  Nei, her var det trendy hus i matchende farger, grøntområder, koselige kafeer, barnehage i et gammelt og spesielt hus, nydelig prestebolig (som Gelius måtte flytte fra) og herr Granlund!!  Herr Granlund sto utenfor en garasje, og inne i den garasjen hadde han mye rart - alt systematisert og pent utstilt.  Er dette et museum? spurt jeg. Nei, dette er bare resultatet av min samlermani, sa Granlund og inviterte gruppen inn på omvisning. Veldig koselig kar.

Vi passerte Sotahjørnet og de flotte skulpturene av Vålerengapartrioter og gikk tilbake til Kampen hvor vi spiste matpakken vår i parken.

Turen ble avsluttet med en runde i Botanisk Hage - littt tidlig enda, men nydelig park og flott tulipanblomstring.

Veldig koselig med en byvandring også.  Det er så mye fint å se i Oslo  #diggeroslo

Ullensakergata
Herr Granlund i sitt "museum"
Vålerengaspiller
Tilslutt følger en bukett pittoreske hus som vi passerte.  Det var mange flere.







Neste uke er det vi som har tur, og den går til Bjønnåsen i Rælingen.  I dag tok vi en inspeksjonstur, og bildet nedenfor er tatt på toppen.  Vi krysser fingrene og håper på like fint vær til onsdag.

Bjønnåsen 396 m.o.h.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar