fredag 29. mai 2015

Pinsen


Pinsen 2015 ble en kald affære.  Vinteren er akkurat i ferd med å slippe taket, og det raslet friskt i bekker og elver og vegetasjonen lå flat etter snøen.  Det friske grønne på trærne lar vente på seg..  Allikevel var det overraskende mange på hyttene og på fotturer i fjellheimen. Topp!

Vi ankom torsdag kveld etter først å ha vært eksamenstilsyn på Lørenskog Videregående Skole.  Selv om det var kaldt, var det et meget spesielt lys og solnedgang, og vi nøt den vakre kvelden med siste semifinale i ESC.  Heldigvis gikk Norge videre til finalen.


Vakker solnedgang
Fredag var det våronn med raking og gjødslig, og lørdag gikk vi en tur til Vardebua.  Det var mer snø enn forventet, så vi måtte gå litt slalåm oppover.

Fottur til Vardebua
Søndag fikk gemalen lokket meg med på tur opp heistraseen i slalåmbakken.Vi må teste kondisen og trene til Aurlandsdalen, sa han, og det har han jo rett i.  Vi kom opp, men det var sykt bratt et stykke, ja, så bratt at jeg ble litt svimmel. 

Fottur opp heistraseen
Karin lå litt på etterskudd med lesing til neste møte i Recito, så hun ga seg i kast med Pinneberg og Tuppas liv i 1930-årenes Tyskland.  "Hva nå lille mann?" av Hans Fallada var i sin tid pensum i tysk på gymnaset, men det er leeeenge siden... Interessant å lese den på nytt med andre øyne.  Jammen var det vanskelige tider i Tyskland på 1930-tallet. Boken er skrevet i 1932, og i 1933 tok Hitler makten. 

Recito er tydeligvis inne i en periode med gamle klassikere, og foran oss ligger både John Williams, Knut Hamsun og John Steinbeck.

Lørdag kveld var det grillmiddag og finalen i ESC.  Vi heiet på den norske som presterte bra, men trodde aldri at den skulle vinne.  Hvorfor Sverige stadig vinner ESC er uforståelig for oss.

Men pinsen var fin allikevel!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar