onsdag 15. juli 2015

Fortsatt sommer

Mens ungdommene sliter sykkelsetet i Alpene, tusler vi med vårt i Norge. Vi blir alltid så rastløse i juli når "alle" poster de nydeligste feriebilder på facebook og INSTAGRAM, men vi prøver å kule ned med sykkelturer, fjellturer, vennebesøk og god mat.  

Vi har nå vært noen dager på Chateau Magnifique, og lørdag tok vi en tur til Torgrim, Solvor, Ola Martin og Torjus (og Rio) på Myklebyseter. Veldig koselig for meg å komme til min barndoms ferieparadis og veldig fint å gå tur innover Skarvene mot Søkkundsjøen. Det ble en tur på rundt 10 km, men det er lett terreng i Østerdalen, så vi ble ikke slitne en gang.....

Vel tilbake på "Vesleskarven" ble det servert vietnamesisk suppe med svinefilet og grønnsaker, så vi koste oss og mimret fra gamle dagers ferie sammen med storfamilien i disse trakter.

Myklebyskarven
Fortsatt fint vær på søndag, og vi gikk en tur på Renåskarven. Her er det flott utsikt mot Rondane og i alle retninger.  Litt posering på toppen måtte til....

Renåskarven
God mat er en viktig del av sommernytelsen.  Her er oppskrift på en deilig og enkel smootie som ungdommen satte stor pris på.  Kutt ananas, kiwi, pære og slangeagurk i biter og kjør det i blenderen sammen med litt eplejuice.  Tilsett en neve spinatblader og vips har du den deiligste friske og grønne smootie.  Hell det i glass med noen isbiter og pynt med en sitronskrive.  Delikat, sundt og godt. 

Grønn smootie
Med masse spinat i kjøleskapet, ble hjemmelaget spinatsuppe neste dags middag. Dette var noe helt annet enn den grønne massen man kjøper i pose.  En stavmixer gjør susen. Selv husbonden, som i utgangspunktet var skeptisk til denne haugen med grønne blader, smattet og smilte.  Med hjemmebakt brød og en liten ostebit var dette en topp middag.

Hjemmelaget spinatsuppe
Ytterligere oppfølging fra sommerens slaraffenliv følger senere.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar