onsdag 29. juli 2015

Toppturer

Toppturer er noe vi liker.  Hver sommer legger Rendalen Idrettslag opp "TI PÅ TOPP", og vi forsøker å bestige så mange vi rekker.  Denne gang opplevde vi to nye topper, Veslesølen 1126 m og Kletten i Osdalen 906 m.  Beskrivelse av turene ligger på idrettslagets nettside, praktisk og informativt.

For å nå Veslesølen startet vi fra Fiskevollen-veien og gikk stien innover mot Skaret, deretter svingte vi mot Veslesølen og gikk rett opp.  Det var litt stenete, men helt grei tur. På toppen hadde vi nesten like flott utsikt som på selve Sølen,- vi så Sølensjøen, Isteren og Femunden!!

Veslesølen 1126 m
Flott tilbud
På vei til Veslesølen
Etter et par regnværsdager, tittet solen igjen frem på mandag, og vi tok fatt på en ny topptur,- til Kletten i Osdalen denne gang.  Vi kjørte langt og lenge innover Osdalen til Kvernessetra, og her startet stien opp til Kletten.  Her var det bratt gitt, ja rett opp.  Vi steg 300 høydemeter på 2 km og pustet som en hvalross.

På toppen traff vi to andre fjellturister som også jaktet på "TI PÅ TOPP", og det var mannen som skal levere det nye kjøkkenet på hytta.  Fantastisk utsikt også her, til mange topper og store skoger i "dalstrøka innafor."  Veldig fin tur i et helt nytt område.

Vi planlegger noen flere topper utover høsten, men nå er det først Aurlandsdalen sammen med ungdommen.  Vi gleder oss.

Kletten i Osdalen 906 m

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar