tirsdag 21. juli 2015

Sånn går no dagan......

Det er dårlig sommer ja, men vi koser oss da litt allikevel.  I går tok vi en fin sykkeltur rundt Råsjøen i Romeriksåsen.  Da vi kjørte dit kom det et regnskyll og torden, men da vi startet sykkelturen var det fint.  Vi syklet 2 mil opp og ned rundt sjøen i solskinn, og da vi kom ned til bilen igjen, kom regnet. Snakk om griseflaks.

Merkelig stille og rolig i marka nå bortsett fra masse kuer (kviger), sauer og hester på beite. Vi møtte kun 2 andre syklister og et par militærjeeper med glade mannfolk....  

Vel hjemme i 18:00-tiden ble det rask middag med ovenstekt laks (tok på litt rosmarin i går), safranris, salat bestående av isbergsalat, agurk, små tomater, soltørkede tomater, oliven, rødløk og croutonger og en liten saus av kesam med urter - både smakfullt og delikat.  

Råsjøen rundt
En liten rast og selfie
God mandag !

Begynner dette å bli en matblogg??? Nei da, det er bare så morsomt å ta bilder av maten.  Nedenfor er en annen enkel middag etter tips fra min gode venninne Bente.  Takk Bente!!!  Røket ørrett, kokte poteter med litt smør og grovsalt på, avocado i skiver og rømme med urter.  Vi laget en liten salat til vi Bente!   Nydelig, sunn og rask sommermat.

Middag a la Bente
Ja, og så er mor blitt en "racer" på brødbaking.  I det siste har hun forsøkt forskjellige sorter, og søndag var turen kommet til foccacia.  Ungdommene kom hjem fra Frankrike, og bloggeren med ektemann stilte med lunsj bestående av hjemmelaget fiskesuppe og foccacia med soltørket tomat og oliven.  Veldig godt brød, og en del av det ligger nå i fryseren.  Ja, god fiskesuppe også, men neste gang skal jeg bruke kremfløte istedet for matfløte (og ørlite safran vil sette en fin farge).

Jeg tror ungdommene koste seg.

Foccacia med soltørkede tomater og oliven
I morgen legger vi ut på nye små sommereventyr, men det blir en annen historie.

Her er et bilde av de glade gullgutter Alexander og Marius og gulljenta Margrethe på Mont Ventoux etter å ha syklet 17000 høydemeter og 73 mil over Alpene fra Annecy til Mont Ventoux.   Utrolig spreke ungdommer!!!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar