mandag 6. juni 2016

Bogstadvannet


Den ene flotte turen avløser den andre.  Denne gang var det Ragnhild som inviterte på tur rundt Bogstadvannet - et nydelig tur- og rekreasjonsområde vest i Oslo.

Været var topp da 15 glade markatravere samlet seg ved Bogstad Camping og startet vandringen rundt Bogstad Golfklubb, Fossum, idylliske husmannsplasser og opp til Lathus. Her gikk vi inn i skogen et stykke, og det var litt opp og ned før vi kom til Sørkedalselva og fulgte den sydover til Bogstad Gård.  

Bogstad Gård er en klenodie i Oslo med en lang historie helt tilbake til 1300-tallet, og blant beboerne finner vi kjente navn som Peder Anker og Herman Wedel Jarlsberg.  I nyere bodde familien Egeberg her, og det var de som i 1954 solgte eiendommen til Oslo Kommune.  Gårdsbygningene og parken disponeres i dag av Norsk Folkemuseum.

Det er nydelig ute ved Bogstad Gård - her kan man spasere i parken, hygge seg med lunsj eller nyte livet på badestranden.  Man kan få omvisning inne i hovedbygningen, men det passet ikke inn i vårt program denne gangen. 

Ragnhild hadde beregnet turen til 7 km, men den var faktisk over 14 km. Det var pent terreng, men turens lengde og varmen gjorde at vi allikevel ble ganske slitne.  En nydelig tur en vakker sommerdag. Takk til Ragnhild og hyggelige turkamerater.

Markatraverne klare for Bogstadvannet rundt

Bogstad Gård
De tre søstrene Egeberg

Løvetann kan også være vakkert 

Idyllisk husmannsplass ved Bogstadvannet (se de to hundene...)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar