søndag 5. juni 2016

Møter med Kai Fjell


En årlig tradisjon er en tur til Blaafarveværket hvor det hvert år er interessante utstillinger.  Det er dessuten nydelige uteområdet med bord og stoler både for medbrakt og kjøpt mat.  Vi hadde med matpakke og termos som vanlig, og nøt lunsjen ute i solen.

Som i fjor, hadde vi avtalt møte med May-Brith som kom fra Sokna, og det ble en hyggelig dag med flott norsk kunst og gode samtaler.

Årets hovedkunstner er Kai Fjell.  Han levde fra 1907 til 1989, og betegnes som en særegen og tidløs kunstner som var opptatt av at kunstnere ikke skulle følge tidens trender, men heller være forut for sin tid.  Vi likte bildene til Kai Fjell svært godt, og syntes det var noe Munch-aktig over noen av dem. Kanskje fulgte han selv tidens trender????


Side om side med de norske samtids-kunstnerne Vibeke Slyngstad (f. 1968), Håkon Anton Fagerås (f. 1975), Lars Elling (f. 1966), Svein Bolling (f. 1948) og Inger Sitter (1929-2015) ser vi hvordan Kai Fjells fokus på det vakre, eventyrlige og fabulerende fremdeles er gjeldende blant kunstnere i dag. (teksten er hentet fra www.blaa.no)

Sammenstillingen av Kai Fjell med de andre kunstnerne er – i utgangpunktet – ikke opplagt. Kunstnerne kan oppfattes som svært ulike, med tanke på stil og teknikk. Men i dette møtet avsløres det en rekke fascinerende paralleller og berøringspunkter. Temaer som drøm og virkelighet, skjønnhet og forgjengelighet, og den opphøyde kvinnen går igjen. (teksten er hentet fra www.blaa.no)

"Thea" av Håkon Anton Fagerås

Fargerikt av Inger Sitter

Flott og lærerik dag i nydelige omgivelser.  Påfyll av almennkunnskap er viktig.  

Den dagen du anser deg som ferdig utlært, er du ikke utlært, men ferdig.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar