onsdag 15. juni 2016

Et helt halvt år


Så er den her - filmen "Et helt halvt år" basert på Jo Jo Moyes bestselger med samme navn.  Vi leste boken for et par år siden, og var spente på om filmen ville fascinere på samme måte som boken.

Boken handler om den vellykkede og rike Will Traynor som blir skadet i en motorsykkelulykke og totalt pleietrengende og avhengig av hjelp til alt.  Den arbeidsløse arbeiderklassejenta Lou (Louisa Clark) tar jobben som assistent for Will, og det skal vise seg å bli en svært utfordrende jobb.  Will har nemlig bestemt seg for å dø på en klinikk i Sveits da han ikke orker et liv som fullstendig pleietrengende, men han har lovet sin mor å vente et halvt år.  Det er dette halve året vi får følge Will og Lou, og historien er både rørende, morsom, sentimental og trist.  

Vi syntes filmen var god, og begge rollene ble nydelig spilt av Emilia Clarke og Sam Claflin, begge ukjente for oss inntil nå.  Både Lou og Will var både "penere" og mer sympatiske i filmen enn slik vi oppfattet det i boken.

Vi hørte snufsing rundt oss, men hadde ikke behov for lommetørklæ selv.  Kanskje fordi vi hadde lest boken og kjente avslutningen?

Deilig film var det. deilige skuespillere og deilige omgivelser. Se den gjerne! 

Will og Lou på konsert

Will og Lou i bryllup (til Wills tidligere kjæreste)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar