fredag 6. januar 2017

Budapest


Arild hadde aldri vært i Budapest og ønsket seg en juletur dit.  Bloggeren hadde vært der to ganger tidligere og var reiseleder da vi dro på tre dagers juletur til Ungarns vakre hovedstad.

Budapest er en skikkelig juleby med vakkert pyntede julegater og et livlig julemarked ved St. Stephan katedralen.  Vi bodde på http://hotelmomentsbudapest.hu/ , et hyggelig hotel i byens beste strøk med gangavstand til alt.  Fra vårt rom hadde vi utsikt rett på den vakre domen på St. Stephan. Hotellets restaurant Bistro Fine serverte deilig frokost med det meste og god lunsj og middag hvis man ønsket. Vi spiste middag der en kveld, og maten var utmerket.

Vi hadde bestemt oss for en kosetur, men fikk med oss det meste allikevel.  Det startet med omvisning i operaen og en minikonsert (ikke mulig å få billetter til Nøtteknekkeren....)

Deretter var det vinsmaking og kveldscruise på Donau med levende musikk.  Veldig flott å se alle historiske bygninger langs elven vakkert opplyst om kvelden.

Neste dag var vi på omvisning i Parlamentet, (som er Europas nest største etter Bucuresti), lunsj med ungarsk gulash, julemarked og orgelkonsert i St. Stephan.  Det var en flott konsert med både operasang og fløyte i tillegg til virtuos orgelmusikk, men ble litt kjølig på slutten.

Inne i operaen

Scenen rigges for "Nøtteknekkeren"

Minikonsert med "svisker" 

Gaten vi bodde i 

Parlamentet at night

Gellert Hotel at night

Julemarked ved St. Stephan 

Inne i Parlamentet - utrolig flott 

I selve Parlamentsalen 

Inne i Parlamantt

Her kunne de folkevalgte legge fra seg sigarene....  

Til minne om Sovjets invasjon i 1956 

Vakker juledekor utenfor Parlamentet 

Julemarked

Julemarked

Fredag opprant med nydelig kaldt og klart vær, og vi spaserte over Erzebet-broen opp på Buda-høyden. Her besøkte vi Fishermans Bastion og andre severdigheter og nøt den vakre utsikten over Donau og Pest-siden.  

Kveldens middag inntok vi på den legendariske kafeen New York.  Dette er en kult-kafe i Budapest med fantastisk vakkert historisk interiør og et "must"....  Karin hadde vært der for mange år siden, og husket ekstremt god service, sigøynermusikk, grønne drinker og utmerket mat.  Selv om omgivelsene var like vakre, var hverken, servicen, maten, musikken eller drinkene av samme kvalitet.... Det eneste som var på høyden var prisen....  Ja, ja, - litt nedtur siden bloggeren hadde skrudd opp forventningene.

Ved Erzebet-broen

Parlamentet sett fra Buda-siden

Parlamentet sett fra Fishermans Bastion

Fishermans Bastion

Inne på kafe New York 
Inne på kafe New York


Det var årets juletur - hyggelig med mange fine opplevelser.  Litt kjølig var det, men det så ikke ut til å legge demper på ungarernes iver etter  å spise ute på julemarkedet.  Vi nøyde oss med en glüh-wein i kulden.....






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar