tirsdag 10. januar 2017

Cavalleria Rusticana/Pagliacci


For første gang så vi to operaforestillinger på samme kveld - nemlig "Cavalleria Rusticana" og "Pagliacci".  Det er vanlig å vise disse to korte operaene sammen, og dette var en samproduksjon med Det Kongelige Teater i København.  

Begge operaene er om helt vanlige mennesker som styres av føleri, hykleri og dobbeltmoral.  Verkene av Mascagni og Leoncavallo beskriver hverdagslivet i Sør-Italia på slutten av 1800-tallet  med pasjoner, sjalusi, opprør og død.

Hovedpersonen  Santuzza i "Cavalleria Rusticana" ble sunget av den unge stjernesopranen Lise Davidsen, en stjerne på vei oppover.  Hun har bl.a. vunnet Placido Domingos Operalia i London (verdens største sangerkonkurranse) og Domingo lovpriste henne for hennes fenomentale dramatiske stemme. 

I de andre rollene så vi Henrik Engelsviken som Turiddu, Ingebjørg Kosmo som Mamma Lucia, Nikoloz Lagvilava som Alfio og Vera Talerko som Lola.  Det var vakker og melodiøs og kjent musikk, og vi koste oss og nøt forestillingen.


Cavalleria Rusticana

Også i "Pagliacci" dreier det seg om vanlige mennesker i konflikt med samfunnets restriksjoner - denne gang kirken og ekteskapet.  

Hovedrollene ble sunget av den russiske tenoren Mikhail Bugsky og de norske Marita Sølberg og Yngve Søberg.  Ikke fullt så kjent musikk for meg, men en fornøyelig forestilling.

Pagliacci
Etter forestillingen nøt vi en liten "snacks" og et glass vin på Hotel Opera.  Hyggelig kulturaften med Dalia, som alltid.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar